Hexagon vereenvoudigt upgraden van CMM met horizontale arm naar nieuwe, verder geautomatiseerde technologie

2019-07-04
Een innovatieve benadering voor het vernieuwen van CMM’s met horizontale arm brengt fabrikanten het voordeel van de nieuwste multisensor-meethulpmiddelen door voort te bouwen op bestaande apparatuur

Hexagon Manufacturing Intelligence heeft vandaag een coördinatenmeetmachine (CMM) met horizontale arm aangekondigd die het voor automobiel- en andere fabrikanten van grote onderdelen mogelijk maakt slimmere, verder geautomatiseerde productiemogelijkheden te gebruiken terwijl ze gebruik blijven maken van bestaande geleidebanen van hun CMM's met horizontale arm. Hexagon heeft de DEA MERCURY FX-oplossing ontwikkeld om te voldoen aan de vraag van klanten om de nauwkeurigheid van CMM's met horizontale arm te combineren met vooruitgang in technologieën, zoals automatisering en multisensor-mogelijkheden. Op die manier kunnen zij eenvoudig wisselen tussen tactiele taster- en contactloze metingen waarbij gegevens worden vastgelegd die hen helpen hun productieprocessen te verbeteren.

Om fabrikanten te helpen sneller over te stappen naar slimmer werken, maakt DEA MERCURY FX van Hexagon het mogelijk te upgraden naar de nieuwste metrologiehulpmiddelen en softwarefuncties, terwijl ze gebruik blijven maken van hun bestaande CMM met horizontale arm, zelfs als dit geen systeem is van Hexagon. Het wegnemen van de noodzaak een werktafel te vervangen minimaliseert verstoring en stilstandtijd. DEA MERCURY FX is voor fabrikanten ook verkrijgbaar als een nieuwe, zelfstandige CMM met horizontale arm.

Paolo De Bortoli, Product Line Director voor CMM’s met horizontale arm, zegt het volgende: 'Door de nauwkeurigheid van CMM's met horizontale arm willen veel fabrikanten dat deze deel uitmaken van hun automatiseringsstrategie voor de toekomst. Door de DEA MERCURY FX te ontwerpen voor installatie op bestaande werktafels, helpt Hexagon fabrikanten bij het upgraden naar een CMM met horizontale arm die functies ondersteunt als multisensor-mogelijkheden en de nieuwste metrologiesoftware.

Deze zet weerspiegelt onze strategie van het helpen van fabrikanten om het meeste uit hun bestaande metrologie-apparatuur te halen, terwijl zij nieuwe technologieën in gebruik nemen om hun fabrieken slimmer en productiever te maken.”

De DEA MERCURY FX is een multisensor-CMM met horizontale arm dat zowel tactiel als contactloos scannen ondersteunt. Hierdoor kunnen OEM's en leveranciers in sectoren als de automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart, defensie en de spoorwegindustrie, evenals fabrikanten van grote mechanische componenten en grondverzetmachines blijven profiteren van de precisie van een CMM met horizontale arm en ook nieuwe, verder geautomatiseerde en slimmere metrologiesoftware en -hulpmiddelen in gebruik nemen.

www.hexagonmi.com