www.technologieenindustrie.com
NSK

Voordelen van NSK NH serie lineaire geleidingen duidelijk zichtbaar in glasbewerkingstoepassing

Een Italiaanse fabrikant van glasbewerkingsmachines heeft veel profijt van het inzetten van lineaire geleidingen uit de NH serie van NSK. Voordat de NH30 serie (roestvaststalen) lineaire geleidingen kon worden gebruikt in een verticale boor- en freesmachine voor vlakglasproducten, moesten meerdere uitdagingen overwonnen worden om eindgebruikers optimale prestaties te kunnen leveren.

De filosofie van deze specialist in bewerkingsmachines voor vlakglas en isolerend glas is gericht op het inschatten van de specifieke behoeften van klanten en op het vervolgens ontwikkelen van beter presterende oplossingen voor de verwerking van het ‘glas van morgen’. Deze filosofie vereist het continu investeren in R&D, evenals het identificeren van technologieën waarmee klanten aanzienlijke voordelen kunnen realiseren.

Een voorbeeld is de verticale boor- en freesmachine van het bedrijf. Tijdens het ontwikkelingsproces daarvan werden vooral aan de lineaire geleidingen de nodige eisen gesteld, vooral wat betreft hoge belastingen, hoge precisie, eenvoudige assemblage en foutloze montage. Daarnaast hangt de kwaliteit van de glasplaatbewerking vooral af van de systeemstabiliteit bij het inzetten van verschillende boor- of freesgereedschappen, terwijl bij horizontale railgeleidingen ook rekening moet worden gehouden met corrosieproblemen die kunnen ontstaan door de mix van koelwater en glasdeeltjes.

Na technische en commerciële discussies en het testen van kleine prototypes, presenteerde NSK met succes zijn NH30 (roestvaststalen versie) horizontale lineaire rails met parallelle assen die bestand zijn tegen intensieve corrosie. Met deze robuuste ontwerpconfiguratie en na een succesvolle testfase kreeg NSK de opdracht.

De roestvaststalen versie van de NSK NH serie heeft als bijzonder kenmerk dat hij dezelfde belasting kan garanderen als de standaard NH versies: het materiaal kan gehard worden, iets dat het tot een unieke propositie voor NSK maakt. Dit was zeer aantrekkelijk voor klant, die begreep dat het gebruik van een standaard coating niet realistisch was, omdat die snel zou eroderen door het schrapend effect van glasstof.

Een doorslaggevende factor bij de keuze van de optimale leverancier van lineaire geleidingen was NSK’s officiële Italiaanse distributeur, Veneta Bearings. Door gebruik te maken van Veneta, kan de klant profiteren van de parallelle levering van ondersteunende artikelen, zoals kettingen, riemen, tandheugels en rondsels, die geen deel uitmaken van NSK's productprogramma. Zo profiteert de klant nu van een combinatie van NSK's technische ervaring en een robuuste commerciële samenwerking via zijn officiële distributiekanaal.

1) De NH serie lineaire geleidingen van NSK draagt bij tot hoge productiviteit en betrouwbare verwerking voor gebruikers van boor- en freesmachines voor de bewerking van glas.


Voordelen van NSK NH serie lineaire geleidingen duidelijk zichtbaar in glasbewerkingstoepassing

 

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers