FAULHABER GROUP

Snelheid en nauwkeurigheid of Van compact naar powerpack? Aandrijfoplossingen voor laboratoriumautomatisering

Elke dag worden in analytische laboratoria grote hoeveelheden samples onderzocht. Het voordeel van automatisering op dit gebied ligt voor de hand: automatisering zorgt voor snellere resultaten, een hogere capaciteit, minder fouten en lagere personeelskosten. Voor een soepele werking van de aandrijfsystemen zijn een hoge dynamiek en een grote nauwkeurigheid van essentieel belang. We spreken met dr. Aihua Hong over de eisen en ontwikkelingen in dit marktsegment, waarvoor zij bij FAULHABER verantwoordelijk is.

FAULHABER GROUP

E-MOTION OP DE FIETS

De fiets maakt vanzelfsprekend onderdeel uit van onze bewegingscultuur. Zo kan 97¦procent van de Duitse bevolking fietsen. Ze gebruiken de fiets niet alleen voor fietsroutes in hun vrije tijd, maar fietsen ook op dagelijkse basis naar de supermarkt of het werk. Door de stijgende brandstofprijzen en de drukte op de wegen in de spits, zien vooral bewoners van grote steden de fiets als goed alternatief voor de auto. FAULHABER aandrijvingen worden hierin in verschillende onderdelen gebruikt.

FAULHABER GROUP

GPS VOOR DE MELKWEG

Wat gebeurt er om ons heen? We willen het allemaal weten, of we het toegeven of niet. Al sinds het menselijk bestaan op aarde vragen we ons af: Wat gebeurt er in de Melkweg? We weten er verrassend weinig van, want we hebben er letterlijk moeite mee om door de bomen het bos te zien. Maar het door Britse astronomen geïnitieerde MOONS-project wil daar verandering in brengen. Technologie van FAULHABER zal daarbij een belangrijke rol spelen.

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers