www.technologieenindustrie.com
Spacewell News

SPACEWELL LANCEERT WORKPLACE APP VOOR EFFICIËNT KANTOORGEBRUIK IN POST-CORONA TIJDPERK

Spacewell, wereldwijd leverancier van softwareoplossingen voor kantoorwerkplekken, lanceert vandaag zijn nieuwe Workplace app. Deze app maakt gebruik van live sensorgegevens om medewerkers eenvoudig en laagdrempelig te laten navigeren door de complexiteit van het hybride kantoor.

SPACEWELL LANCEERT WORKPLACE APP VOOR EFFICIËNT KANTOORGEBRUIK IN POST-CORONA TIJDPERK

Recent onderzoek van Gartner wijst uit dat ongeveer de helft van de kenniswerkers na de pandemie in meer of mindere mate op afstand zal blijven werken, voor de pandemie was dit ongeveer 30%. Ook KPMG presenteerde een omvangrijk internationaal onderzoek waaruit blijkt 82% van de bedrijven de keuze aan medewerkers laat om al dan niet op kantoor te werken. Dit impliceert een forse potentiele verspilling van ruimte als gevolg van de sterker wisselende kantoorbezetting omdat toegewezen bureaus vaker leeg zullen zijn.

Organisaties omarmen daarom steeds meer flexibiliteit in de werkomgeving. Met een intuïtieve interface en persoonlijk aanpasbare starttegels, helpt de nieuwe Workplace App van Spacewell de gebruikers bij een probleemloze hybride werkplekervaring. De app toont realtime plattegronden en de bezetting van verschillende ruimtes in het kantoor. Hiermee kunnen mederwerkers:
  • snel een vrije plek vinden
  • teamleden lokaliseren
  • live zien hoe druk het is in een bepaalde ruimte of op een bepaalde verdieping.
Naast de bezetting kunnen medewerkers ook de temperatuur en de luchtkwaliteit op de door hen gekozen locaties controleren, de gekozen werkplek of ruimte direct reserveren en meteen ook catering en eventuele (kantoor)benodigdheden bestellen.

”Ik ben erg enthousiast over deze lancering”, zegt Gilles Ghyssaert, Global Solution Consultant bij Spacewell. ”Medewerkers zullen dol zijn op de nieuwe Workplace app vanwege het intuïtieve interfaceontwerp en de mogelijkheid om de werkplek volledig transparant te maken. In het tijdperk na corona zal er een verschuiving plaatsvinden van vaste, toegewezen werkplaatsen naar gedeelde ruimten en flexplekken. In zo’n agile omgeving komt de Workplace app pas echt tot zijn recht.”

Janine Kleverwal, Senior Facilitair Expert bij energieleverancier Essent, legt uit: “Op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch werken normaal zo’n 2.000 mensen. We vinden het erg belangrijk dat zij binnenkort geleidelijk weer kunnen terugkeren naar een veilige en productieve werkomgeving. Daarom hebben we de 1.000 werkplekken uitgerust met bewegingssensoren die bezetting detecteren en de 100 vergaderruimtes met headcountsensoren voor het monitoren van het gebruik. Met de Workplace app maken we die gegevens realtime beschikbaar voor al onze medewerkers. De app laat de informatie van de sensoren zien op digitale plattegronden. Hierdoor kunnen onze medewerkers de drukte op kantoor op afstand zien en vervolgens makkelijk en in alle veiligheid een vrije plek boeken.”

Susan Clarke, Research Director – Smart Buildings bij onafhankelijkonderzoeksbureau Verdantix, zegt over de app: ”In de overgang naar nieuwe manieren van werken, hebben organisaties meer digitale tools nodig voor werkplekbeheer. De nieuwe Workplace app van Spacewell is perfect voor bedrijven die hun medewerkers realtime inzicht willen geven in bezetting om zo hun ervaring met agile en flexibele werkplekken te verbeteren.”



www.spacewell.com

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers