www.technologieenindustrie.com
Igus News

ROIBOT 2022: igus is op zoek naar interessante toepassingen waarbij gebruik is gemaakt van kosteneffectieve robotica

De onderscheiding voor automatiseringsoplossingen met een korte terugverdientijd (ROI) gaat de tweede ronde in.

ROIBOT 2022: igus is op zoek naar interessante toepassingen waarbij gebruik is gemaakt van kosteneffectieve robotica

igus' kosteneffectieve robotica en automatiseringsoplossingen automatiseren het verpakken, sorteren producten en helpen bij gevaarlijke taken tijdens alledaagse werkzaamheden. In 2022 zal de motion plastics specialist opnieuw de ROIBOT Award uitreiken voor de meest creatieve toepassingen. De juryleden zijn op zoek naar projecten die een snelle terugverdientijd hebben gerealiseerd met behulp van igus low cost automatisering en drylin aandrijfassen. De winnaars zullen een roboticapakket naar keuze ontvangen van de RBTX.com marktplaats ter waarde van 5.000 euro.

Afgelopen jaar werden voor de 2019/2020 ROIBOT award meer dan 70 inzendingen ontvangen van over de hele wereld. Met de onderscheiding worden automatiseringsprojecten die gebruik maken van kosteneffectieve igus robotica en automatiseringsoplossingen in het zonnetje gezet . De winnaars uit Salzburg (Oostenrijk) ontvingen een prijzengeld van 5.000 euro. De studenten bouwden een mobiel robotsysteem met grijpers voor het uitvoeren van gevaarlijke handling taken vanaf een afstand. Het maakt gebruik van een handschoen voorzien van sensortechniek, waardoor een intuïtieve besturing mogelijk is met behulp van gebaren, welke ook feedback geeft.

De ingenieurs ontwikkelden een aandrijfsysteem, batterijsysteem en een mechanisch raamwerk voor de kosteneffectieve, onderhoudsvrije robolink D robotarm van igus. Het project maakte voldoende indruk op de juryleden om de eerste prijs te winnen. De tweede plaats ging naar het pick-and-place-systeem van Apostore voor de gezondheidssector. Het bestond uit een robotcel en een toevoersysteem voor het stortgoed dat toegevoerd moest worden. De derde prijs ging naar Superwurm, een Duits bedrijf. De wormenkwekers maakten gebruik van igus low cost automatisering voor het ontwikkelen van een systeem dat automatisch wormen telt en ze verpakt in blikken.

De volgende ronde van de ROIBOT Award is in 2022
De ROIBOT wedstrijd is wederom wereldwijd op zoek naar bestaande low cost automatiseringstoepassingen die hebben geleid tot een snelle terugverdientijd van de investering. Ze kunnen gebruik maken van igus' robolink robotarmen, drylin delta robots, cartesiaanse robots en drylin aandrijftechniek. Een panel bestaande uit deskundige juryleden zal de concepten evalueren. Een interessante inzending die wordt gekenmerkt door creativiteit en een idee voor optimalisatie zullen een hoge score krijgen. De winnaar zal een vrij configureerbaar roboticapakket ontvangen ter waarde van 5.000 euro, de tweede plaats 2.500 euro en de derde plaats 1.000 euro van RBTX.com. De uiterste inzenddatum is 30 april 2022. igus zal de awards presenteren in München op de automatica 2022, de vooraanstaande vakbeurs voor intelligente automatisering en robotica. Deelnemers kunnen zich aanmelden op de website: www.igus.nl/roibot-registratie

Bekijk nu de 2019/2020 ROIBOT Award-winnaars:


www.igus.nl

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers