www.technologieenindustrie.com
Bobcat News

Bobcat breidt R2-serie uit met nieuwe 8-tons E88-graafmachine

Bobcat heeft de R2-serie uitgebreid met de nieuwe E88 8-tons graafmachine, die de E85 vervangt. De E88 voldoet aan Stage V, heeft een uitstekende stabiliteit, een groot hefvermogen en biedt veel comfort voor de bestuurder.

Bobcat breidt R2-serie uit met nieuwe 8-tons E88-graafmachine

De E88 beschikt daarnaast over een aantal nieuwe functies en opties zoals een optionele vierde AUX4-kantelkoppelingsleiding, een vijfde AUX5-hydraulische koppelingsleiding en een langer onderstel. De uitstekende prestaties van de machine gaan gepaard met een soepele bediening dankzij handige joysticks, een intuïtief 5- of 7-inch display en een prima zicht vanuit de cabine.

De beproefde Bobcat D24 Stage V 4-cilindermotor biedt een maximaal vermogen van 48,5 kW (65 pk) en garandeert de beste prestaties en een maximale betrouwbaarheid. Om te voldoen aan de emissieniveaus van Stage V maakt de motor gebruik van een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en een dieseldeelfilter (DPF) ter vervanging van selectieve katalytische reductie. bereiken.


walkaround video

Comfort
Net als de eerdere Bobcat-machines uit de R2-serie, zoals de E60 die eind 2020 werd gelanceerd, werd de nieuwe E88 ontwikkeld met de bestuurder als uitgangspunt. De ruime cabine met veel hoofd- en beenruimte heeft het bewezen ontwerp van de cabine van de E60. De bestuurder kan gemakkelijk en veilig in- en uitstappen dankzij de brede deuren, de unieke 3D-handgreep, de antislip-opstap op het onderstel en de voetruimte boven de rupsketting. Ook de vele praktische functies in de cabine maken het dagelijkse werk van de bestuurder gemakkelijker.

 

De comfortabele stoffen stoel is in lengte en hoogte verstelbaar; standaard voorzien van een hoofdsteun en kan als optie met verwarming worden geleverd. De stoelverstelling is onafhankelijk van de joystick- en armsteunverstelling en kan aangepast worden aan het gewicht en de lengte van de bestuurder. De joysticks, alle bedieningsschakelaars en knoppen zijn logisch en ergonomisch rond de bestuurder geplaatst en gemakkelijk te bereiken. Alle belangrijke informatie wordt duidelijk weergegeven op het standaard 5 inch-display of op het optionele 7 inch-touchscreen display.

Een comfortabele werkomgeving is - ongeacht de buitentemperaturen - verzekerd door de krachtige verwarming en airconditioning in de cabine, die nauwkeurig kunnen worden afgesteld en ook gebruikt kunnen worden om de ramen snel te ontwasemen. De E88 kan optioneel worden uitgerust met automatische temperatuurregeling (Auto HVAC).


Bobcat breidt R2-serie uit met nieuwe 8-tons E88-graafmachine

Panoramisch zicht
Het uitstekende zicht vanuit de cabine verbetert het overzicht op het werkterrein, waardoor het werken bovendien veiliger wordt. De nieuwe E88-graafmachine is ontworpen met smallere, maar massieve cabinestijlen en een ruim glasoppervlak. De bestuurder heeft - mede dankzij de naar beneden hellende rechterhendel-afdekkap, die het zicht naar opzij niet beperkt- een prima zicht op de werkgroep, op de snijkant van het blad, maar ook rondom de machine.

Kenmerken zoals een krachtige ontwaseming met regelbare verwarmingsopeningen vooraan, grote verwarmingsopeningen achteraan, LED-verlichting vooraan en in de giek (beschermd tegen beschadiging) en de ruitenwisser met geoptimaliseerd werkgebied zorgen ervoor dat het zicht in alle omstandigheden en op verschillende tijdstippen van de dag en bij regen of mist niet belemmerd wordt. Led-verlichting voor de achterzijde is beschikbaar als uitbreidingskit.

Voor een beter overzicht van het werkterrein, met name bij werkzaamheden in kleine ruimten, kan de E88 worden uitgerust met een achteruitrijcamera. Deze camera kan worden aangesloten op het 5 inch- of 7 inch-display, die beide een hoge resolutieweergave bieden.

Productiviteit en prestaties
Dankzij de handige joysticks en de nieuwe bedieningsklep voelt de werkgroep aan als een verlengstuk van de arm van de bestuurder en kan hij elke beweging prima controleren. De nieuwe generatie hydraulische bedieningsklep zorgt voor een soepele besturing; natuurlijke bewegingen en een geweldige joystickterugkoppeling.

De hoge uitbreekkrachten en snelle cyclustijden blijven een essentieel onderdeel van het DNA van Bobcat. Of het nu gaat om het rijden over een bouwterrein, opvullen of graven; het slimme hydraulische systeem van de E88-graafmachine verdeelt de stroom gelijkmatig, wat bijdraagt aan maximale prestaties. Het geoptimaliseerde blad draagt bij aan een verbeterde stabiliteit en kan gebruikt worden als stofblik met een korte arm, powertilt en gradingbak.

De zweeffunctie van het blad vereenvoudigt het nivelleren. Door het zweven wordt er een minimale, consistente neerwaartse kracht op het blad uitgeoefend, met minimale input door de bestuurder.


Bobcat breidt R2-serie uit met nieuwe 8-tons E88-graafmachine

Veelzijdigheid
De nieuwe R2-serie E88 is verkrijgbaar met standaardarm- en langearmconfiguraties. Tot 5 op de arm gemonteerde hydraulische hulpleidingen en de bekroonde A-SAC-technologie (geavanceerde selecteerbare hulphydrauliekbediening) maken een brede waaier van machine-aanpassingen mogelijk om aan de eisen voor elk aanbouwdeel te voldoen. Daardoor is de E88 een uitstekende werktuigdrager.

De universele AUX1-hydraulische leiding en de AUX5-leiding voor hydraulische koppelingsbediening zijn standaard op de E88. De AUX2-hydraulische leiding voor ondersteunende functies zoals bijvoorbeeld draaien en de AUX4-hydraulische leiding voor kantelbediening zijn als optie leverbaar. De AUX3-leiding voor een vierdraadsgrijper (bakverspreider) maakt deel uit van de uitgebreide opties van Bobcat voor de E88.

Goede stabiliteit over 360 graden
Net als alle machines van de R2-serie is de E88 ontworpen om in elke situatie een superieure stabiliteit over 360 graden te bereiken; zelfs bij het graven over de zijkant of het hanteren van zwaardere lasten. De E88 is een goed uitgebalanceerde machine voor het gebruik van verschillende aanbouwdelen dankzij een verbeterde gewichtsverdeling, langere spoorlengte, geoptimaliseerd tegengewichtontwerp en dubbele flensrollers die een prima zijdelingse stabiliteit garanderen. Dat zorgt voor vertrouwen bij de bestuurder in elke situatie, zelfs zonder het optionele extra tegengewicht. Het extra tegengewicht van 407 kg biedt de E88 een uitstekende stabiliteit voor een machine van 8 ton. Daardoor kan het volledige gamma van aanbouwdelen met een gerust hart worden gebruikt. Met het langere onderstel en de nieuwe positie van de loopas en de kettingwielen is de E88 voortdurend geaard, zelfs met het blad omhoog.

Service en onderhoud
De nieuwe R2-serie E88 is qua prestaties, compactheid en stabiliteit ontworpen als een uitgebalanceerde machine. De overhang bedraagt slechts 327 mm (zonder extra tegengewicht), waardoor de 8-tons machine in krappe ruimtes kan worden gebruikt. Het dynamische en robuuste ontwerp vermindert het risico van stilstand, waarbij de zwaar uitgevoerde stalen zijkanalen en het tegengewicht fungeren als bumper. Ze beschermen boven dien essentiële onderdelen zoals slangen, leidingen, kleppen, lampen en andere gevoelige onderdelen die belangrijk zijn voor het functioneren van de graafmachine.

Bij onderhoud of service bieden de wijd opengaande afdekkappen vanaf de grond eenvoudig toegang tot alle onderhoudspunten, zodat onderhoud en reparaties gemakkelijk in het werkterrein uitgevoerd kunnen worden. Onder de rechterklep bevindt zich ook een goed geplaatste en gemakkelijk bereikbare brandstofpomp met automatische uitschakelfunctie, die standaard is op de E88 en die het tanken snel, schoon en gemakkelijk maakt.

Het ontwerp met grote vlakke buitendelen van de E88 maakt het reinigen van de buitenoppervlakken gemakkelijk en helpt de machine in perfecte staat te houden. Dankzij de waterbestendige materialen die in het interieur zijn gebruikt en de verwijderbare 2-delige vloermat kan ook het interieur van de cabine gemakkelijk worden schoongemaakt.

Veilig transport
De nieuwe E88 is een prestatiegerichte machine met een compacte vormgeving. In vergelijking met de modellen uit de E85 M-serie is de nieuwe machine 100 mm. smaller met een maximale breedte van 2200 mm. De maximale totale hoogte van 2540 mm. maakt het mogelijk de machine op een containertruck te vervoeren zonder het risico te lopen dat de maximale wettelijke vrachtwagenhoogte in de EU wordt overschreden. De bevestigingspunten aan de binnen- en buitenzijde van het onderstel waarmee de machine tijdens het transport veilig kan worden vastgesjord, zijn gemakkelijk toegankelijk en geschikt voor het gebruik van elke goedgekeurde bevestigingsmethode.

Beknopte specificaties van de compacte Bobcat E88 graafmachine

Bobcat breidt R2-serie uit met nieuwe 8-tons E88-graafmachine

www.bobcat.com

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers