www.technologieenindustrie.com
Weidmüller

Weidmüller op de ’interlift 2017’ – Hal 2, Stand B2229

Weidmüller FieldPower® Elevator: Innovatief, toegesneden liftschacht bekabelingssysteem. – Industrial Analytics voor lift- en roltraptechnologie. - Technische presentatie: ‘Predictief onderhoud - Smart services mogelijk door Advanced Analytics.’

Weidmüller op de ’interlift 2017’ – Hal 2, Stand B2229
Figuur 1: Genetwerkte digitaliseringstechnologieën voor de liftindustrie.

Weidmüller presenteert toegesneden oplossingen voor de lift- en roltrapindustrie op de ‘interlift 2017’. Dit omvat het innovatieve FieldPower® Elevator liftschachtbedradingssysteem en Industrial Analytics, een toekomstgericht analysesysteem voor predictief onderhoud.

Als jarenlange partner van de liftenindustrie heeft Weidmüller’s team van specialisten een brede range vaardigheden en een diepgaande kennis van klantenapplicaties. Onze experts zijn alle dagen van de beurs beschikbaar voor intensieve gesprekken met klanten. Geïnteresseerde bezoekers kunnen uitgebreide informatie krijgen over de nieuwe technologieën door het bijwonen van de technische presentatie: 'Predictive Maintenance - Smart Services enabled by Advanced Analytics’ die op donderdag 19 oktober 2017 tijdens het VFA Forum in zaal 2 wordt gehouden.

FieldPower® Elevator liftschachtbedradingssysteem


Weidmüller streeft ernaar niet alleen afzonderlijke componenten te leveren, maar ook oplossingsconcepten te ontwikkelen die werkprocessen vereenvoudigen en de efficiency van installaties verhogen. Met ‘FieldPower® Elevator heeft Weidmüller de beschikking over een navenant innovatief installatiesysteem voor lifttechnologie dat precies in de lijn ligt van dit streven. Het installatiesysteem betekent een revolutie op het gebied van liftschachtbedrading. Het onderscheidt zich door aanzienlijk kortere installatietijden, waardoor het installatiewerk veel eenvoudiger en rationeler uitgevoerd kan worden, en vrij van fouten. Het hart van het systeem bevat twee sleutelcomponenten: de liftschacht bedradingskast en een 11-polige platte kabel. Het lage aantal componenten optimaliseert de logistieke kosten en vereenvoudigt het projectmanagement. Dit is een bijzonder voordeel als het gaat om de modernisering van bestaande installaties.

De bedradingskasten van de lift zijn zodanig ontworpen dat ze precies voldoen aan de eisen van de liftindustrie, ongeacht of het nu gaat om passagiersliften, goederenliften, nieuwe installaties of moderniseringsprojecten. De tweekantige prikcontacten in de bedradingskast garanderen een betrouwbare aansluiting van de platte kabel. De push-in-technologie (PIT) van de aansluitklemmen aan de achterkant van de ‘kast’, maakt snelle bedrading mogelijk van de deurvergrendeling (veiligheidsketting), liftbel en etageaanduiding.

Verschillende functionaliteiten zoals schachtinvoer, liftstop en PIT aansluiting voor de overdracht van energie, signalen en data zijn mogelijk met het Weidmüller FieldPower® Elevator systeem. De installatie van de schachtbedradingskasten wordt gedaan in eenvoudige operationele stappen, zonder speciaal gereedschap.


Predictief onderhoud - Industrial Analytics


Digitaliseringsoplossingen worden steeds vaker toegepast in de lift- en roltraptechnologie. Met de flexibele en schaalbare Industrial Analytics oplossing van Weidmüller kunnen gebreken in lift- en roltrapapparatuur worden voorspeld. Dit heeft niets te maken met helderziendheid of waarzeggerij. Het is gebaseerd op concrete wiskundige en statistische processen die het gedrag van liften beschrijven en analyseren. In de meeste gevallen leveren de sensoren op liften en roltrappen al voldoende data, zodat er in eerste instantie niet meer sensoren hoeven te worden geïnstalleerd.

Wat houdt deze procedure precies in? De analytische experts van Weidmüller beginnen met het bestuderen van alle data waaruit een patroon van het liftgedrag kan worden opgemaakt. Deze data worden dan gefilterd waarbij alleen rekening wordt gehouden met de informatie die daadwerkelijk nodig is om inzicht in het systeem te krijgen. De procedure betreft niet alleen het analyseren van historische gegevens, maar ook het doen van voorspellingen op basis van ‘live’ data. Tijdens de analyse ligt de focus op de operator en/of de fabrikant van de installatie. Hun kennis van zaken is erg belangrijk. De analysesoftware kan een fout voorspellen met een bepaalde waarschijnlijkheid, mits deze eerder is geclassificeerd. Alleen de gebruiker kan bepalen of een anomalie daadwerkelijk als een kritische fout moet worden ingedeeld.

Het team specialisten van Weidmüller kent de applicaties van hun klanten en kan zo specifieke analytische functies aanbieden voor lift- en roltrapapparatuur. Het belangrijkste kenmerk van Weidmüller’s voorspellingen is dat deze geen betrekking hebben op afzonderlijke componenten, maar dat alle beschikbare informatie wordt gebundeld om een uitgebreid overzicht van het systeem te geven. Klanten profiteren van de combinatie van consultancy, engineering, software en hardware. Alle individuele factoren worden aangepast aan de individuele eisen. De klassieke fasen van datacollectie, data-integratie, dataverwerking, data-analyse en implementatie worden uitgevoerd door het projectteam, gevolgd door een evaluatie van het te behalen commerciële voordeel. Hoe de oplossing er uiteindelijk uitziet, wordt in nauwe samenwerking met de klant bepaald. Weidmüller’s doel is niet het leveren van een standaard pakket, maar altijd het bieden van een flexibele, schaalbare totaaloplossing. Met Industrial Analytics kunnen bedrijven zich onderscheiden van de concurrentie en concurrentievoordeel genereren via de data gedreven service.

Weidmüller - elektrische aansluiting, overdracht en conversie van energie, signalen en data in de industriële omgeving. – Let’s connect.

Sleutelwoord: Weidmüller’s oplossingen voor de lift- en roltrapindustrie

Aanvullende informatie: www.weidmueller.com


Weidmüller op de ’interlift 2017’ – Hal 2, Stand B2229

Figuur 2: Met ‘FieldPower® Elevator’ biedt Weidmüller een toegesneden, innovatief installatiesysteem dat de schachtbedrading voor de lifttechnologie ingrijpend verandert.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers