www.technologieenindustrie.com
Steute

steute Meditec op de Medica 2017

Modulair voetbedieningssysteem voor de OK

steute Meditec op de Medica 2017
Tijdens de Medica presenteert steute Meditec een nieuwe serie voetbedieningen op basis van een modulair ontwerp. De behuizing van de MFS-MED GP712 serie kan worden uitgerust met verschillende actuatoren, waaronder pedalen, drukknoppen, tuimelschakelaars en joypads. Het aantal actuatoren is variabel.

Bij de ontwikkeling van dit nieuwe multifunctionele voetbedieningssysteem hebben de ontwerpers veel aandacht besteed aan ergonomisch comfort en toepasbaarheid. Het systeem is comfortabel in het gebruik door de platte behuizing en goede tactiele terugkoppeling van nieuw ontwikkelde tuimelschakelaars en joypads. Met een optionele teenbalk kan de bediening nog makkelijker worden gepositioneerd op elke ideale locatie.

Een ander belangrijk kenmerk is het hygiënische ontwerp van het systeem: de bediening en alle actuatoren zijn zeer eenvoudig te reinigen. Met siliconen manchetten is de behuizing afgedicht tegen milieu-invloeden (beschermingsklasse IP X8). Alle functies kunnen redundant worden uitgevoerd - waardoor het hoogste niveau van operationele veiligheid kan worden gegarandeerd.

Het modulaire ontwerp, met de uniforme behuizing en aangepaste actuatoren, voldoet aan de eisen voor betaalbaarheid en korte time-to-market, met behoud van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

Met de MFS-MED GP712-serie, die voor het eerst tijdens Medica wordt gepresenteerd, heeft steute Meditec zijn programma bedieningssystemen voor medische apparatuur uitgebreid met een serie voetschakelaars die ligt tussen zijn ‘Classic’ serie (standaard catalogus range bedieningselementen) en zijn ‘Custom’ serie (aangepaste besturingen voor medische apparatuur).

Steute Meditec op de Medica: Hal 11, Stand J39

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers