www.technologieenindustrie.com
Asco

Emerson lanceert pneumatisch ventieleiland met hoge ventieldichtheid, waardoor lagere installatiekosten mogelijk worden

Emerson maakt een belangrijke verbetering aan het ASCO Numatics G3-serie platform van elektronische ventieleilanden bekend, waardoor installatiekosten kunnen worden teruggebracht. Het ventieleiland is vergroot, zodat het maximaal 128 magneetventielen per ventieleiland kan aansturen. Hierdoor kunnen vanaf één station meer ventielen worden geregeld, waardoor kan worden bespaard op het aantal stations, de bekabeling, het interne leidingwerk en de elektrische aansluitingen in de kast. Klanten kunnen hiervan profiteren als ze veel ventielen of pneumatische apparatuur binnen een kant-en-klare installatie of op een skid moeten aansturen.

Emerson lanceert pneumatisch ventieleiland met hoge ventieldichtheid, waardoor lagere installatiekosten mogelijk worden
“Dankzij deze nieuwe functionaliteit kunnen ontwerpers dure kastruimte beperken tot een minimum en hoeven ze minder stations te gebruiken voor pneumatische ventieleilanden”, aldus Uwe Claus, Global Vice President Marketing. “Voortaan kunnen ontwerpers meer ventielen in één kast kwijt, of een kleinere kast gebruiken voor hetzelfde aantal ventielen. Bovendien hoeven de installateurs slechts één station op te bouwen en te configureren, waardoor tijd en arbeidskosten worden bespaard.”

De vergrote ventielplatformen bieden plaats aan maximaal 128 magneetventielen van 11 mm en maximaal 80 ventielen van 18 mm en 26 mm. Om de capaciteit van de ventielplatformen te verhogen, zijn in het midden van de stations blokken met ventieldrivers en extra voedingsconnectors toegevoegd. Dankzij deze flexibele aanpak betalen klanten alleen voor de capaciteit en functionaliteit waar hun ontwerp om vraagt. Er wordt een breed scala van communicatieprotocollen ondersteund, waaronder ethernet/IPTM DLR, Profibus® DP en Valve Sub-bus voor distributie.

Klanten wordt ten zeerste aangeraden het flexibele en krachtige online Dynamic Product Modelling (DPM)-hulpmiddel te gebruiken bij het ontwerpen van installaties met pneumatische ventieleilanden om tijdens de ontwerp- en selectiefase tijd te besparen. Met het DPM-hulpmiddel kunnen de ventieleilanden volledig worden geconfigureerd. Dit levert een unieke specificatie voor het product en biedt de mogelijkheid een CAD-tekening te downloaden.

“Ons nieuwe G3-serie platform is ideaal voor het gebruik in biowetenschappen (farmaceutisch en biofarmaceutisch), voedsel en dranken, fijne chemicaliën en water-/afvalwatertoepassingen”, aldus Claus.

http://tekinfo.link/r67a0da1573

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers