www.technologieenindustrie.com
EMITECH

Environne'Tech investeert in klimaatkamer voor grote volumes en extreme temperaturen.

Environne'Tech investeert in klimaatkamer voor grote volumes en extreme temperaturen.

Vorig jaar al, tijdens het 30-jarig jubileum, maakte Environne'Tech (Emitech Group) bekend dat het Bourgoin-Jallieu 2020 project zou worden gestart met de uitbreiding van het centrum voor apparatuur-kwalificatie en milieutests. Het nieuwe gebouw, met een vloeroppervlak van 800 m2 en een hoogte van 10 m, is ontworpen voor volumineuze testobjecten, zoals luchtvaartcomponenten, complete voertuigen of omvangrijke installaties. Op 13 november jl. werd de eerste testronde gestart in een nieuwe, speciaal hiervoor gebouwde klimaatkamer met een inhoud van 93 m3, die dient als aanvulling voor de bestaande installaties.

 

De nieuwe klimaatkamer van Environne'Tech, geïnstalleerd in Bourgoin-Jallieu, in de regio Auvergne-Rhône-Alpes in Frankrijk, heeft flinke afmetingen: 6,90 m diep, 4,50 m breedt en 3 m hoog en daarmee een volume van 93 m3. Afgezien van het volume, biedt het meer functionaliteit: een breed temperatuurbereik van -60 tot +135°C; een luchtvochtigheid tot 98% en een gewichtsondersteuning van 10 ton. Door deze nieuwe installatie kan Environne'Tech nu beter reageren op de toenemende en herhaaldelijke aanvragen voor het testen van volumineuze objecten bij extreme temperaturen.

In de installatie kunnen complete voertuigen, omvangrijke luchtvaart- of spoorwegcomponenten en onderdelen van industriële apparatuur worden getest, met name ten behoeve van de nucleaire industrie. Ook kunnen meerdere samenstellen gelijktijdig worden getest en is het mogelijk om 6-assige robotmanipulatoren in de kamer te plaatsen, samen met de meetapparatuur. Vervolgens kunnen die getest worden op complexe manoeuvreermogelijkheden, duurzaamheid en temperatuur. Het resterende volume binnen de kamer rondom deze objecten garandeert een optimale testkwaliteit.

De kamer is uitgerust met een patrijspoort, zodat de operator makkelijk visuele controles kan uitvoeren. Voor complexe tests is ook een videobewakingssysteem beschikbaar. Tevens zijn er tal van openingen aanwezig om kabels door te leiden. Een voetgangersdeur is aangebracht naast de grote deur van 4,5 x 3 m, zodat de omgevingscondities zoveel mogelijk worden gehandhaafd als operators de kamer binnenkomen of verlaten. De praktische en efficiënte mogelijkheden van deze installatie zijn uitgebreid met een nieuwe speciale 128-kanaals dataverzamelunit waarmee de beschikbare mogelijkheden voor de testfase extra worden vergroot.

Dankzij deze unieke faciliteiten van het testcentrum is Environne'Tech in staat om industriële klanten die uitvoerige tests willen uitvoeren op een brede range van objecten, een volledig nieuw platform te bieden, met name voor omvangrijke objecten. Deze testmogelijkheden zijn vooral van belang voor bedrijfstakken met speciale behoeften zoals de luchtvaart, automobielindustrie, nucleaire industrie en de energiesector in het algemeen, maar zijn zeker ook voor andere industriesectoren.


https://www.emitech.fr/en

https://www.environnetech.fr/
Environne'Tech investeert in klimaatkamer voor grote volumes en extreme temperaturen.
Environne'Tech investeert in klimaatkamer voor grote volumes en extreme temperaturen.
Environne'Tech investeert in klimaatkamer voor grote volumes en extreme temperaturen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers