www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

NORD DRIVESYTEMS op ANUGA FOODTEC 2018

nsd tupH: Corrosiebestendige oppervlaktebehandeling voor aluminium aandrijvingen

NORD DRIVESYTEMS op ANUGA FOODTEC 2018
Bijschrift afbeelding: Op ANUGA FOODTEC 2018 toont NORD haar aandrijfoplossingen voor de food & beverage industrie

Van 20 tot 23 maart toont NORD DRIVESYSTEMS tijdens ANUGA FOODTEC haar aluminium aandrijvingen voor de food & beverage industrie. De lichtgewicht, corrosiebestendige tandwielkasten, motoren met glad oppervlak, frequentieomvormers en motorstarters voor washdown applicaties beschikken over aangepaste behuizingen van spuitgietaluminium. Die zijn extreem robuust en duurzaam dankzij een speciale oppervlaktebehandeling: NORD nsd tupH oppervlaktebescherming.

Voor gebruik in veeleisende omgevingen biedt NORD de uiterst effectieve nsd tupH-anti-corrosiebehandeling voor haar aluminium aandrijvingen. Met dit proces wordt het materiaal onder het oppervlak gehard. De oppervlaktebehandeling creëert een beschermende laag die permanent verbonden is aan het substraatmateriaal. De basis van het procedé is een elektrolytisch proces dat het aluminium corrosiebestendige eigenschappen geeft die vergelijkbaar zijn met die van roestvrij staal. Het krasbestendige oppervlak is meer dan zeven keer harder dan de onbehandelde aluminium legering. De omvormers zijn zo bestand tegen blootstelling aan stoom of contact met agressieve media.

Aluminium aandrijvingen in de oesterteelt

Een applicatie van deze NORD nsd tupH-modules vinden we in de vele transportsystemen die worden gebruikt in de oesterteelt. Terwijl gietijzeren tandwielmotoren daar slechts één of twee jaar operationeel blijven door de corrosie in de zoute omgeving, bieden de aluminium aandrijvingen uit Noord-Duitsland een duurzame en economische oplossing. Meestal overstijgt de levensduur van de aandrijvingen die van de transportbanden –standaard 10 jaar- die ze aandrijven. Daarom besparen gebruikers tijd en geld op het onderhoud en de reparatie van hun systemen.

Een economisch alternatief met veel varianten

De nsd tupH aandrijvingen zijn een robuust, duurzaam en economisch alternatief voor gietijzeren motorreductoren of roestvrijstalen uitvoeringen. De nsd tupH-behandeling is beschikbaar voor alle NORD-aluminiumcomponenten, in tegenstelling tot roestvrijstalen aandrijvingen die slechts in een klein aantal versies door andere fabrikanten worden aangeboden. Bij de nsd tupH aluminium aandrijvingen zijn alle DIN- en standaardcomponenten, inclusief de aandrijfassen, gemaakt van roestvrij staal. De ventilatorloze, soepele motoren verspreiden geen bacteriën en lopen ook geruisloos. Ze zijn beschikbaar als synchrone en asynchrone motoren en voldoen aan efficiëntieklassen IE2 en IE3 (asynchrone motoren) en IE4 (synchrone motoren).

Naast robuuste en corrosiebestendige reductoren voor de food- en beverage industrie zal NORD DRIVESYSTEMS tijdens ANUGA FOODTEC 2018 in Keulen uiteraard ook andere producten presenteren uit zijn uitgebreide reeks aandrijvingen en aandrijfelektronica. NORD is te vinden in hal 10.1, op stand B061.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers