www.technologieenindustrie.com
NSK

LAS-Set zelfstudiemodule op NSK academy

Een jaar na de lancering van het online opleidingsplatform NSK academy (www.nskacademy.com) werd een nieuwe AIP + zelfstudiemodule toegevoegd aan de site: het LAS-Set laseruitlijningsgereedschap voor assen. Alle op maat geschreven handleidingen van NSK geven een overzicht van de beste manier om de innovatieve onderhouds- en servicetools in te zetten. Die tools vormen een belangrijk onderdeel van het AIP + Programma van het bedrijf. Elke tutorial legt uit hoe u uw machines op een optimale manier kunt laten renderen door uw lagers de beste zorg te geven.

LAS-Set zelfstudiemodule op NSK academy
Image1.jpeg - De LAS-Set AIP + zelfstudievideo is te bekijken op de site van de NSK academy

Alle NSK-modules zijn beschikbaar voor de geregistreerde gebruikers van de academy. Ze bevatten een cursus, video en vragenlijst. Na een succesvolle afronding wordt aan de  betrokkenen een certificaat verstrekt. In de zelfstudievideo´s wordt getoond hoe elementen uit AIP +  kunnen bijdragen aan een langere levensduur van de lagers en betere machineprestaties. Dat zorgt voor het vermijden van ongeplande downtime en kosten en verbetert de werking. Het vermijden van een verkeerde uitlijning is van het grootste belang omdat dit kan leiden tot ongewenste krachten op machines, wat leidt tot verhoogde slijtage en trillingen en uiteindelijk tot voortijdig lagerfalen.

De recentste handleiding die online geplaatst is, LAS-Set, biedt veel handige tips voor het verkrijgen van een perfecte asuitlijning binnen enkele seconden. Er wordt informatie gegeven over hoe de dual-line lasers aan beide uiteinden van een as op de schacht moeten worden geplaatst met behulp van een V-blok klem en ketting.

De LAS-Set-module biedt ook richtlijnen voor de interpretatie van de resultaten en hoe shimming uit te voeren, hoe aan te passen en de nieuwe meting uit te voeren evenals downloadstatusrapporten. Ook de basics worden uitgelegd, zoals hoe het systeem kan worden opgestart, hoe het programma te starten, hoe afmetingen in te voeren en hoe de ´soft foot´ te controleren.

Voor wie op zoek is naar meer informatie over de juiste montage- en demontagewijze van lagers op assen (zonder schade aan te richten) is de nieuwe zelfstudiemodule van NSK over dit onderwerp uitermate geschikt. Ingenieurs zien hoe ze veilig en efficiënt de montageprocedures kunnen doorlopen.

www.nskacademy.com

LAS-Set zelfstudiemodule op NSK academy

Image2.jpeg - De LAS-set van NSK biedt vele nuttige tips voor het verkrijgen van een perfecte uitlijning, binnen enkele seconden.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers