www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

NORD DRIVESYSTEMS op Underhåll 2018 in Zweden: Intelligente oplossingen voor productie en onderhoud

Door de digitalisering van de productie is ook onderhoud en reparatiewerk het voorwerp van fundamentele veranderingen. Slimme netwerken van machines en installaties maken registratie en evaluatie van grote hoeveelheden informatie over de prestaties mogelijk, wat leidt tot een continue statusmonitoring en de mogelijkheid tot predictief onderhoud.

NORD DRIVESYSTEMS op Underhåll 2018 in Zweden: Intelligente oplossingen voor productie en onderhoud
Afbeelding: Op Underhåll 2018 presenteert NORD DRIVESYSTEMS intelligente oplossingen voor productie en onderhoud, evenals innovatieve nieuwe componenten. NORD breidt onder meer het gamma MAXXDRIVE industriële tandwielkasten uit met twee nieuwe maten (foto).

De huidige ontwikkelingen en de nieuwste innovaties uit de industrie worden elke twee jaar getoond in Underhåll te Göteborg in Zweden, dit jaar gehouden van 13 tot 16 maart. Het is de toonaangevende en gespecialiseerde beurs in Noord-Europa voor industrieel onderhoud en reparaties. NORD DRIVESYSTEMS is ook aanwezig en zal er haar intelligente aandrijfeenheden, slimme oplossingen voor netwerken in productie en haar innovatieve en nieuwe technologieën presenteren.

In een echte applicatie test de aandrijfspecialist uit Bargteheide de aandrijfeenheid van de toekomst, maar ook de mogelijkheid voor verbinding met de cloud en voor Industry 4.0 komen aan bod. NORD-aandrijfeenheden kunnen zowel op een netwerk worden aangesloten als autonoom functioneren en kunnen ingesteld worden in functie van haar taak en prestatieniveau. Dankzij de frequentie-omvormers met geïntegreerde PLC's registreren ze continu de aandrijf- en applicatiegegevens, evalueren ze alle beschikbare sensor- en actuatorgegevens, nemen ze zelfstandig taken over bieden ze geoptimaliseerde diagnosemogelijkheden. De aandrijfeenheden communiceren hun statusgegevens via het besturingssysteem of rechtstreeks naar de beveiligde cloud. Daar zijn ze over de hele wereld beschikbaar voor evaluatie en analyse. Zo kan het volledige systeem van NORD aandrijvingen gemonitord worden. Dit maakt niet alleen predictief onderhoud mogelijk maar garandeert ook een toename van de uptime van de installatie, reductie van onderhouds- en reparatiekosten en een optimale afstemming van onderhoudstaken. Dankzij conditiemonitoring is ook een toekomstgerichte optimalisatie mogelijk.

Daarnaast zal NORD in Zweden haar productinnovaties tonen naast haar efficiënte oplossingen voor variant- en kostenoptimalisatie. NORD DRIVESYSTEMS heeft ook haar serie industriële tandwielkasten uit het MAXXDRIVE gamma uitgebreid: Twee aanvullende afmetingen met koppels van 15 kNm en 20 kNm en extrusieflenzen vullen de modulaire serie aan en bieden nieuwe oplossingen voor heavy duty-oplossingen.

Voor veeleisende situaties werd ook nsd tupH ontwikkeld. Dit is een oppervlaktebehandeling die aluminium motorreductoren net zo bestendig maakt als roestvast staal, en duidelijk beter presteert dan anti-corrosielagen.

Met nsd tupH behandelde producten zijn ongevoelig voor zuren en logen, eenvoudig te reinigen en hebben geen last van corrosie.

LogiDrive biedt diverse mogelijkheden om het aantal varianten en de kosten te reduceren. De gestandaardiseerde motorreductorvarianten voor interne logistiek en toepassingen op luchthavens zijn zeer efficiënt, door hun plug-and-play techniek zeer onderhoudsvriendelijk en leiden tot een reductie van de voorraad reserve-onderdelen.

U vindt NORD op de Underhåll in hal 11 - stand B06

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers