www.technologieenindustrie.com
CONTA-CLIP

Compacte verdeler voor kabels tot 500 mm² en 1100 A

Hövelhof - CONTA-CLIP breidt haar programma schroef verdeelblokken uit met de nieuwe serie SVBA en SVBKA voor energiedistributie in schakelkasten. Beide series zijn geschikt voor zowel koperen als aluminium geleiders. Door hun zeer compacte bouwvorm, maken deze units spanning- of stroomverdeling zonder extra benodigdheden mogelijk. De SVBA blokken zijn geschikt voor kabeldoorsneden van 1,5 tot 500 mm². Ze verbinden een inkomende geleider van grote diameter met maximaal zes geleiders met kleinere diameter.

Compacte verdeler voor kabels tot 500 mm² en 1100 A
Afbeelding 1: SVBA schroefverdeelblokken.

De SVBA blokken zijn leverbaar in vijf uitvoeringen voor stromen tussen 85 A en 415 A, alsmede in een speciale 1100 A uitvoering met drie aansluitingen. Ze hebben nominale spanningen van 1000 V AC en tot 1500 V DC. Alle modellen, behalve de speciale uitvoering met hoge stroomsterkte, zijn eenvoudig te monteren door ze aan elkaar te klikken met een kunststof klem. Middels gekleurde markeringsschildjes voor N, PE en fase kunnen gebruikers de SVBA-blokken naar wens coderen en hercoderen. De ingebouwde instelbare codering op het blok toont bovendien de aangesloten fase. SVBA blokken met maximaal 380 A voor de Noord-Amerikaanse markt zijn UL-gecertificeerd.

Alle modellen van de SVBKA serie schroefverdelers hebben maar twee aansluitingen. Ze faciliteren het snel en eenvoudig verbinden van twee geleiders met diameter van 1,5 tot 240 mm² voor stromen tot 425 A en spanningen van 1000 V Bij kleinere kabels wordt de aanraakveiligheid gewaarborgd door een optionele afdekkap. De SVBKA-blokken bieden voordelen ten opzichte van conventionele klemblokken vanwege hun slankere en daardoor ruimtebesparende bouwvorm. Zowel de blokken van de SVBA als van de SVBKA serie kunnen worden geplaatst door ze op een TS35 rail te klikken. Ze kunnen ook direct op een montageplaat worden bevestigd middels een zijdelings geplaatste schroefflens. Beide series voldoen aan de IP20-beschermingsgraad, ook bij grotere diameters.

Compacte verdeler voor kabels tot 500 mm² en 1100 A

Afbeelding 2: Serie SVBKA.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers