www.technologieenindustrie.com
CONTA-CLIP

Universeel kabeldoorvoersysteem KES

Maximaal aantal doorvoeren, op een minimale oppervlakte

Universeel kabeldoorvoersysteem KES
Afbeelding: Het nieuwe kabeldoorvoersysteem KES is zeer compact en biedt IP66 bescherming.

Hövelhof - De nieuwe serie KES blokken van CONTA-CLIP zorgen voor een snelle en veilige doorvoer van kabels en leidingen in schakelkasten en machinebehuizingen. De KES blokken bieden IP66-bescherming, zonder dat kabels moeten worden vastgezet en/of geborgd.

De robuuste met elastomeer omspoten polyamide frames worden op de buitenkant van de schakelkast of behuizing aangebracht en met schroeven bevestigd op een opening van 36 x 112 mm. De blokken hebben een profielhoogte van slechts 14 mm. Voor snelle installatie zonder gereedschap kunnen ze ook worden vastgeklikt. Daarbij blijven de schroefgaten in de schakelkast of behuizing volledig afgedicht dankzij de elastomeer laag.

Voor het doorvoeren van de kabels wordt het buitenste membraan van de KES blok op het aangegeven punt met een spits gereedschap doorboord. De kabels worden daar vervolgens doorheen geduwd. Behalve als doorvoer membraan zorgt de conische gevormde doorvoertule aan de achterkant van het blok voor extra afdichting van de kabels met IP 66 bescherming en een betrouwbare trekontlasting. Dit nieuwe concept biedt plaats aan maximaal 32 kabels per plaat, waarmee men meer kabeldoorvoeringen  bereikt op een minimale oppervlakte dan bij conventionele kabelwartels.

CONTA-CLIP brengt de nieuwe KES blokken in 24 varianten op de markt, voor verschillende hoeveelheden leidingen en kabels van verschillende diameters. De elastische invoeren zijn geschikt voor kabels of pneumatische leidingen met diameters van 3,2 tot 20,5 mm. De geavanceerde IP66-bescherming van het kabeldoorvoersysteem maakt toepassing in ruwe omgevingen mogelijk. KES blokken worden met gladde oppervlakken en afgeronde hoeken geleverd en is (door ECOLAB gecertificeerd) resistent tegen industriële reinigingsproducten en biedt zo alle benodigde hygiënische eigenschappen voor gebruik in de voedings- of de farmaceutische industrie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers