www.technologieenindustrie.com
MAYR

Remtechnologie 4.0

Intelligente rembewaking en -besturing met de nieuwste modules van mayr® power transmission

De combinatie van besturingsmodules van de nieuwste generatie, een technologisch toonaangevend frictievoeringsysteem en consequente naleving van de veiligheidsbeginselen zorgen ervoor dat de veiligheidsremmen van mayr® power transmission voorbereid zijn op de uitdagingen van Industry 4.0. Het perfect op elkaar afgestemde complete systeem garandeert het hoogst mogelijke niveau van operationele en functionele veiligheid en verhoogt de productiviteit van machines en systemen door middel van preventieve foutdetectie en onderhoud. mayr® power transmission presenteert haar remtechnologie 4.0 op de Hannover Messe 2018.

Met Industry 4.0 maakt ook het Internet of Things and Services zijn entree in bedrijven. Dat is de reden waarom mayr® power transmission als toonaangevende fabrikant nu al betrouwbare veiligheidsremmen op de markt brengt, die zijn toegerust voor de uitdagingen van de vierde industriële revolutie. Remtechnologie 4.0 staat voor intelligente besturingsmodules, waarmee mayr® power transmission nieuwe standaards zet. De modules zoals de ROBA®-brake-checker en de ROBA®-torqcontrol maken bewaking van veiligheidsremmen eenvoudig en snel of zorgen voor een gelijkmatige en geleidelijke vertraging van machines of apparaten.

Permanente rembewaking en predictief onderhoud

De ROBA®-brake-checker module werkt sensorloos. In plaats daarvan analyseert de module de stroom en de spanning en herkent de bewegingen van de ankerschijf. Zo bepaalt hij de remconditie. Behalve de schakeltoestand van de remmen, bewaakt de module tevens de temperatuur, de slijtage en de spanningsweg- of spanningskrachtreserve, i.c. of de magneet nog voldoende kracht heeft om de ankerschijf aan te trekken.

Met de nieuwe module kunnen bij het monitoren van de veiligheidsremmen aanzienlijk meer processen worden bewaakt dan voorheen. Bij het bereiken van de spanningskrachtreserve zendt de ROBA®-brake-checker al in een vroeg stadium een waarschuwingssignaal, dat aangeeft dat de rem nog maar een bepaalde tijd operationeel is. Gedurende deze tijd kan de eigenaar van de machine gericht onderhoud uitvoeren, afgestemd op het werkproces – vooruitziend onderhoud, zo gezegd. De ROBA®-brake-checker is nu ook leverbaar voor wisselspanningstoepassingen. Bovendien zal een toekomstige versie van de module ook de voeding van de rem overnemen en aldus de gelijkrichter vervangen. Schakelconditiebewaking en remcontrole worden zo in één apparaat gecombineerd.

Geleidelijke en gecontroleerde rembewegingen

Voor toepassingen waarbij als aanvulling op statusbewaking ook remkoppelmonitoring nodig is, levert mayr® power transmission de remkoppel besturingsmodule ROBA®-torqcontrol. Deze heeft dezelfde eigenschappen als de ROBA®-brake-checker en kan ook tijdens bedrijf het remkoppel regelen door gerichte aanpassingen van stroom en spanning. Daardoor kunnen apparaten en machines gelijkmatig en geleidelijk worden vertraagd. Met de ROBA®-torqcontrol-module kunnen intelligente regelkringen en rembewegingen worden ontwikkeld - de ideale basis voor toepassing in slimme, gekoppelde machines.



Betrouwbare rembesturing


Een andere module om de schakeltoestand van de remmen permanent te bewaken, is de veilige rembesturing ROBA®-SBCplus. Met deze module levert mayr® power transmission veiligheidsremmen en veilige rembesturing als compleet pakket. De module is samen met het bedrijf Pilz ontwikkeld, speciaal voor toepassingen die moeten voldoen aan de vereisten voor bescherming van mensen conform de normen voor functionele veiligheid. De ROBA®-SBCplus-module moet ervoor zorgen dat de stroom in de magnetische spoel veilig wordt onderbroken als de rem wordt afgeschakeld. Daartoe is de module voorzien van slijtvaste elektronische halfgeleiders, waardoor een praktisch onbeperkte schakelfrequentie en schakelbetrouwbaarheid worden gerealiseerd.

De nieuwe rembesturingsmodule zorgt voor een betrouwbare schakeltijdbewaking. Daarbij wordt tevens een geïntegreerde plausibiliteitscontrole uitgevoerd door de evaluatie van de vrijgegeven monitoringsignalen. De evaluaties van de schakeltoestanden en het retoursignaal maken aldus een betrouwbare foutdiagnose mogelijk. Hierdoor kunnen kruipfouten die de schakeltijden beïnvloeden, zoals toenemende slijtage, bijtijds worden gedetecteerd. De veilige ROBA®-SBCplus rembesturing is type gecertificeerd door TÜV Süd (Technische Überwachungsverein, Zuid-Duitsland) en kan worden toegepast tot het hoogste Performance Level PLe en Safety Integrity Level (SIL) 3.

mayr® power transmission op de Hannover Messe 2018: Hal 22, Stand A44.

Remtechnologie 4.0
Figuur 1:
Remtechnologie 4.0 van mayr® power transmission staat voor besturingsmodules van de nieuwste generatie: De modules, zoals de ROBA®-brake-checker of de ROBA®-torqcontrol maken permanente rembewaking mogelijk en maken de veiligheidsremmen klaar voor de uitdagingen van de industrie 4.0.
Afbeelding: mayr® power transmission

Remtechnologie 4.0
Figuur 2:
mayr® power transmission levert als toonaangevende fabrikant momenteel al betrouwbare veiligheidsremmen, die klaar zijn voor de uitdagingen van de vierde industriële revolutie.
Afbeelding: mayr® power transmission

Remtechnologie 4.0
Figuur 3:
De rembesturingsmodule ROBA®-SBCplus zorgt voor een betrouwbare schakeltijdbewaking. De module is type gecertificeerd door TÜV Süd en kan worden toegepast tot het hoogste Performance Level PLe en Safety Integrity Level (SIL) 3.
Afbeelding: mayr® power transmission
 
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers