www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

NORD DRIVESYSTEMS op IFAT 2018

Besparen op grondstof dankzij innovatieve en intelligente oplossingen

NORD DRIVESYSTEMS op IFAT 2018
NORD_IE4 motor.jpg: NORD IE4 ‘high-efficiency’ energiebesparende motoren en NORD- kostefficiënte frequentieomvormers die de stroom aanpassen aan de werkelijke nood bij gedeeltelijke belasting maken een aanzienlijke besparing mogelijk in de operationele kosten.

Op IFAT, 's werelds toonaangevende beurs voor afvalwater-, afval- en grondstoffenbeheer die dit jaar loopt van 14 tot 18 mei draait alles om duurzame milieutechnologieën. NORD DRIVESYSTEMS zal ook aanwezig zijn op deze industriële beurs in München. Het bedrijf zal er haar intelligente aandrijftechnologie tentoonstellen zoals nieuwe producten, energie-efficiënte oplossingen en een uitgebreid aanbod aan service en onderhoudsconcepten.

Intelligente aandrijfoplossingen


Op stand 314 in hal A1 kunnen bezoekers informatie krijgen over de autonome en aanpasbare netwerkdrives van NORD. De gedecentraliseerde aandrijfsystemen vormen master-slave-groepen die intelligent met elkaar communiceren zodat ze autonoom bepaalde delen van de plant kunnen monitoren en aansturen. Als er bijvoorbeeld een blokkering voorvalt, wordt dit gedetecteerd en indien mogelijk automatisch verholpen. Als dit niet mogelijk is, wordt de blokkering gerapporteerd aan de centrale besturingseenheid en wordt een vervangende aandrijving opgestart.

Predictief onderhoud

Door integratie van de PLC in de frequentieomvormer beschikken NORD-aandrijvingen ook over alle beschikbare sensor- en actuatorgegevens. Na evaluatie kunnen deze dienen als basis voor de condition monitoring. Samen met de klant kan NORD een plan voor predictief onderhoud opstellen om zo voor alle aandrijvingen onderhoudsacties op voorhand in te plannen. Het doel van deze algoritmen is om ongeplande uitval te vermijden, de service- en onderhoudskosten te verlagen en de levensduur van de aandrijvingen te verlengen.

Energiezuinige aandrijftechnologie

De krachtige, energiebesparende NORD-motoren hebben een hoge efficiëntie en maken daardoor aanzienlijke besparingen mogelijk in de werkingskosten. In het bijzonder voldoen IE4 synchrone motoren aan de strengste efficiëntie-eisen, ook bij gedeeltelijke belasting en lage snelheden. Dit danken ze aan de PMSM-technologie. Ook de frequentieomvormers van NORD dragen bij aan de energiezuinige werking. Ze zijn uitgerust met energiebesparende functies en kunnen automatisch het motorvermogen aanpassen aan de werkelijke vereisten, bijvoorbeeld in het geval van fluctuerende belastingen.

NIEUW: NORDBLOC.1 eentraps kegeltandwielreductor

De nieuwe NORDBLOC.1 eentraps kegeltandwielreductoren hebben een excellente efficiëntie, een hoge torsiestijfheid, een laag loopgeluid en een lange levensduur. Bovendien voldoen ze ook aan de strengste hygiëne-eisen dankzij hun wash-down ontwerp. Ze zijn daarom een betrouwbare, duurzame en economische aandrijfoplossing voor pompen, mixers, ventilatoren en voor toepassingen in de materiaalbehandeling.

Uitbreiding van het gamma industriële tandwielkasten

NORD DRIVESYSTEMS heeft zijn serie industriële tandwielkasten van MAXXDRIVE uitgebreid: twee extra maten (nominale koppels van 15 kNm en 20 kNm) evenals extruderflenzen vormen een aanvulling op de modulaire series en bieden nieuwe mogelijkheden voor zware toepassingen. Op basis van deze industriële tandwielkast werkt NORD ook aan complete aandrijfsystemen voor zwaar toepassingen, met motoren en aandrijfelektronica die geschikt zijn voor taken in de transportbandtechnologie, pompen en roerwerken.

Diensten zorgen voor behoud van waarde en beschikbaarheid

Om een maximale beschikbaarheid te garanderen is een regelmatige preventief onderhoud van de ingezette aandrijfoplossingen essentieel. NORD biedt hiervoor een uitgebreid en modulair serviceconcept. Afhankelijk van de eisen kunnen operatoren diverse diensten selecteren, zoals assistentie bij inbedrijfstelling, specifieke onderhoudspakketten en on-site analyse om reparatiekosten in te schatten.

Op IFAT 2018 is NORD te vinden in Hal A1 op stand 314.

NORD DRIVESYSTEMS op IFAT 2018
NORD_NORDBLOC_1.jpg: de nieuwe ééntraps NORDBLOC.1-tandwielkasten zijn robuust, efficiënt, stil en compact. Samen met een energiebesparende IE4-motor en een NORDAC FLEX-frequentieomvormer leiden ze tot een optimale aandrijfoplossing voor pompen, mixers en ventilatoren, maar ook voor toepassingen in de transportbandtechnologie.

NORD DRIVESYSTEMS op IFAT 2018
NORD_Industry_4_0_PLC.jpg: Standaard zijn NORD-aandrijvingen uitgerust met een krachtige, geïntegreerde PLC. Die verzamelt en evalueert alle beschikbare data over de toestand. Dit vormt de basis voor Industry 4.0-toepassingen zoals condition monitoring en predictief onderhoud.

NORD DRIVESYSTEMS op IFAT 2018
NORD-aandrijfsysteem: de gedecentraliseerde NORD-aandrijfsystemen werken in een intelligente master/slave opbouw en communiceren met elkaar zodat ze autonoom gedeeltes van het systeem controleren en besturen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers