www.technologieenindustrie.com
Ungerer

Eenvoudige data-integratie voor Modbus-PLC's met IoT en cloud

De Softing-gateway dataFEED uaGate MB is nu leverbaar. Het nieuwe product maakt een eenvoudige en veilige integratie van proces- en machinedata afkomstig van Modbus-PLC's in IoT- en Industrie 4.0-oplossingen mogelijk.

Eenvoudige data-integratie voor Modbus-PLC's met IoT en cloud
De nieuwe dataFEED uaGate MB van Softing is een gateway voor de communicatie tussen Modbus-PLC's in industriële automatiseringsnetwerken en IT-applicaties. Het product zorgt voor toegang tot proces- en machinedata via de OPC UA-interoperabiliteitsstandaard en via het MQTT-protocol. Het ondersteunt relevante IT-veiligheidsstandaarden zoals SSL-encryptie en X.509-certificaten, en er kunnen talrijke applicaties parallel worden aangesloten.

OPC UA is de gevestigde naam van de voornaamste interoperabiliteitsstandaard voor OT/IT-integratie en MQTT is het vaak toegepaste communicatieprotocol voor veel cloud-gebaseerde applicaties en IoT-platforms. De gateway ondersteunt ook hybride architecturen waarbij een deel in de cloud is ondergebracht.

“In bestaande fabrieken zijn Modbus-PLC's zonder een geïntegreerde OPC UA-server heel gewoon”, zegt Sebastian Schenk, productmanager Industrial Data Intelligence. “Met de dataFEED uaGate MB biedt Softing voor automatiseringsafdelingen en OT een heel eenvoudig toe te passen device voor de implementatie van een flexibele en veilige interface naar de IT.”

dataFEED uaGate MB zorgt voor connectiviteit met Modbus-PLC's, ondersteunt wereldwijd erkende veiligheidsstandaarden en heeft zichzelf al in de praktijk bewezen doordat deze gebaseerd is op hetzelfde hardwareplatform als de dataFEED uaGate SI. Het product werd afgelopen november gepresenteerd op de beurs SPS IPC Drives en is nu verkrijgbaar op de markt. Meer informatie vindt u hier: https://industrial.softing.com/en/products/plc-connectivity/integration-of-plc-data/gateways-single-protocol/uagate-mb.html

Bezoek ons op de Hannover Messe HMI, 23 - 27 april 2018:

hal 9, stand A11 (OPC-paviljoen) en hal 9, stand D68 (PROFIBUS & PROFINET International (PI)-paviljoen)

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers