www.technologieenindustrie.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue v.8.2 SP1 gebouwbeheersysteem

ARC Informatique maakt de release van de recentste update van haar management softwarepakket PcVue v.8.2 SP bekend. PcVue onderscheidt zich door het samenbrengen van alle gebouwbeheerparameters in één enkele tool, waaronder verwarming en airconditioning, belichting, veiligheid, laagspanningstoevoer, brandalarmen en andere functies voor de servicesector, industrie, luchthavens en ziekenhuizen. PcVue V8.2sp1 innoveert met haar energieoptimalisatie modules en met de unieke mogelijkheid direct AutoCAD-bestanden te integreren. PcVue is wereldwijd in meer dan 20 landen geïnstalleerd. Hiermee is het systeem te vinden in duizenden gebouwen, inclusief Airbus Industries, het Charles de Gaulle vliegveld in Parijs, Central China TV (Beijing) en het ziekenhuis in Milaan.

PcVue v.8.2 SP1 gebouwbeheersysteem
De eerste in het oog springende eigenschap van PcVue v.8.2 SP1 is de mogelijkheid om de energie-efficiëntie van een gebouw te optimaliseren, zodat deze zowel economischer als ecologischer wordt. De software integreert de protocollen die nodig zijn voor het verwerken van informatie uit energieverbruikende subsystemen: BACNet® (controller management), Lonworks® (gebouwverdeling)en Dali (lichtregeling op basis van het lichtniveau). Continu wordt hiermee de werking, hetzij gelijktijdig, hetzij op een andere manier, van HVAC-units, belichtingssystemen en zonneschermen, en de toekenning van de benodigde energiebronnen (zoals zonnepanelen) geoptimaliseerd.

De Visual Manager module wordt gebruikt voor de analyse van het energiebeheer. Hij kan niet alleen de meting van primaire en secondaire energieën monitoren, maar tevens de werking van apparatuur die de meting beïnvloedt. Visual Manager kan daarnaast met alle andere ´invloedsfactoren´, evenals met voorspellingen ten aanzien van het verbruik overweg, zodat de gebruiker alle aan energie-tracking gerelateerde informatie kan vergelijken en analyseren; dit wordt targeting genoemd. Het continu monitoren zorgt voor een snelle meting en analyse van alle afwijkingen en van de gevolgen van de geïmplementeerde correctieve acties. Een eenvoudig te gebruiken webplanner wordt geleverd ter ondersteuning van het plannen van taken, waaronder bijvoorbeeld de aan/uit tijden van de verwarming en de verlichting van bepaalde gebieden.

PcVue v.8.2 SP1 innoveert ook door de recentste upgrades van haar Smart Generator tool, die nu met AutoCAD® bestanden overeen kan. Hiermee is het de enige tool ter wereld van dit type, welke volledig compatibel is met AutoCAD®. Wanneer de supervisie applicatie in productie is, dan maakt de Smart Generator module het gebruik van gegevens uit software van derden, zoals Wago CoDeSys®, Schneider Electric Unity®, ISaGRAF, Siemens STEP7® of Echelon, mogelijk. En ook het automatisch genereren van de mens-machine interfaces (zoals objectmodellen, gedrag) behoort tot de mogelijkheden. De visuele modellen en geassocieerde objecten kunnen automatisch vanuit AutoCAD® bouwtekeningen en automatische controller informatie worden gegenereerd. Zo kan de AutoCAD® tekening van de besturingsunit bijvoorbeeld meteen worden gebruikt om een dynamisch object te produceren dat aan de supervisor kan worden gekoppeld. Tevens kunnen de commando’s voor temperatuurregeling direct worden geïntegreerd. Dit leidt tot aanzienlijk kortere ontwikkelingstijden en vermindert de risico’s ten aanzien van fouten.

PcVue v8.2 SP1 beschikt, net als de eerdere versies, over een geavanceerd alarmbeheer (met voorwaardelijke maskeren), flexibele architecturen (waaronder standalone, client/server, web client) en andere kenmerken.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers