www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

LogiDrive: kostenreductie door standaardisering

Reductiekasten en motoren met diverse groottes, types, opties en overbrengingsratio’s resulteren vaak in een grote variëteit in aandrijvingen. Dat betekent een zekere kostenfactor. Een optimalisatie van het aantal varianten kan resulteren in een beter gestroomlijnd proces en minder kosten. De gestandaardiseerde LogiDrive IE4 reductiemotor is de ideale oplossing voor logistieke toepassingen.  

LogiDrive: kostenreductie door standaardisering
NORD_LogiDrive.jpg: LogiDrive aandrijvingen bestaan uit een IE4 synchrone motor, een tweetraps kegelwiel reductiekast en een NORDAC LINK frequentieregelaar.

LogiDrive systemen werken zeer efficiënt en dankzij de Plug & Play technologie zijn ze ook zeer onderhoudsvriendelijk, iets wat nog versterkt wordt door de reductie van het aantal op stock te nemen wisselstukken. De gestandaardiseerde reductiemotoren maken een reductie mogelijk van het aantal varianten in intralogistieke toepassingen en in luchthavens. Het compacte design neemt weinig plaats in en de aluminium behuizing doet het gewicht met 25% verminderen.

LogiDrive-aandrijvingen bestaan uit IE4-synchroonmotoren met vermogens tot 5,5 kW, tweetraps kegelwielreductoren en een frequentieregelaar die dichtbij de motor geplaatst wordt. De omvormer is voorzien van een hoofdschakelaar, een sleutelcontact om de drive van de regelaar te scheiden en een richtingsschakelaar om de plaatselijke installatie te faciliteren. AS-i, alle andere relevante veldbusprotocollen en Ethernet interfaces kunnen gebruikt worden met dit systeem.

Deze IE4-synchroonmotor met systeemefficiëntie klasse ES2 bewijst zijn besparingsmogelijkheden vooral bij gedeeltelijke belasting en kleinere toerentallen. Door deze eigenschappen zijn de aandrijfsystemen zeer geschikt voor het terugbrengen van de total cost of ownership.

LogiDrive-aandrijvingen van NORD zijn voorzien van de veiligheidsfuncties STO en SS1 conform DIN EN 61800-5-2 en DIN EN 60204-01 en zijn bestand tegen hoge overbelastingen. Omdat het systeem voor gebruik met transportbanden modulair is opgebouwd, kunnen alle aandrijfcomponenten afzonderlijk worden onderhouden, waardoor de kosten voor service en onderhoud in de intralogistiek laag blijven. De LogiDrive aandrijftechniek is geschikt voor horizontale, oplopende en verticale transportbanden. Dankzij de uitgebreide certificeringen kunnen LogiDrive aandrijvingen probleemloos wereldwijd ingezet worden.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers