www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

Optimaliseer de kosten, verhoog de efficiëntie

De levenscycluskost of TCO van aandrijvingsoplossingen omvat alle kosten gemaakt voor de aankoop, de inbedrijfstelling, de werking en onderhoud tot aan de demontage en verdere afhandeling van het component. Om de Total Cost of Ownership (TCO) te optimaliseren biedt NORD DRIVESYSTEMS specifieke TCO-berekeningen, een integrale kostenbenadering en een optimalisatie van de performantie naast haar krachtige en efficiënte aandrijftechnologie.

Optimaliseer de kosten, verhoog de efficiëntie
NORD_IE4_synchronous_motors.jpg: De energiebesparende IE4 synchrone motoren van NORD hebben een grote efficiëntie en voldoen aan de strengste energieregels, wat een aanzienlijke besparing in de TCO garandeert.

Aankoop, beheer, transport en installatie, milieu- en verwijderingskosten: al deze factoren maken deel uit van de levenscycluskosten van machines en installaties. Maar ook werkingskosten zoals energieverbruik, gebruik van grondstoffen, de nodige bedieningssystemen, de software, stockage en reparatie- en onderhoudskosten moeten meegenomen worden in die berekening. De totale kostprijs van een product tijdens zijn levenscyclus kan bepaald worden met behulp van een TCO berekening. Dit maakt het mogelijk om onder andere besparingen en terugverdientijden te bepalen.

Om de TCO te optimaliseren levert NORD DRIVESYSTEMS efficiënte aandrijfoplossingen die aanzienlijk bijdragen aan de vermindering van de operationele kosten. De focus ligt op een geïntegreerde aanpak. Dit omvat een vermindering van het aantal uitvoeringen dankzij de modulaire opbouw van het NORD concept, een vermindering van het energieverbruik door de inzet van efficiënte IE4-synchroonmotoren, een lange levensduur en onderhoudsarme aandrijvingen.

Aandrijfsystemen gelden als de grootste energieverbruikers in de industrie. Daarom biedt energieverbruik de grootste hefboom voor het verminderen van de TCO. Energiebesparende IE4 synchroonmotoren van NORD zijn zeer efficiënt en voldoen aan de strengste energievoorschriften - en dankzij PMSM-technologie doen ze dat ook bij deellast en lagere snelheid. Dit zorgt voor aanzienlijke kostenbesparingen.

De tweede grootste factor in het verminderen van de kosten is een reductie van het aantal uitvoeringen. Dit minimaliseert administratieve kosten en maakt de afslanking mogelijk van productie-, logistieke, opslag- en serviceprocessen. Het aantal benodigde basisversies om het totale aantal uitvoeringen te reduceren kan geselecteerd worden uit het uitgebreide modulaire gamma van Nord.

Bovendien verminderen speciaal geconfigureerde NORD-systemen voor specifieke toepassingen verder de nood aan het aantal uitvoeringen en benodigde reserveonderdelen. Voor intralogistieke en luchthaventoepassingen levert NORD het LogiDrive gestandaardiseerd motorreductorsysteem, bestaande uit een IE4 synchrone motor, een tweetraps kegelreductor en een NORDAC LINK-frequentieregelaar. Zo wordt een perfect afgestemd aandrijfsysteem gecreëerd. Voor pallettransport NORD biedt een kostenefficiënte combinatie van een asynchrone motor met een NORDAC-BASE frequentieomvormer.

De hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de NORD-producten resulteert in een langere levensduur met minder onderhoudskosten, waardoor de TCO verder daalt. Ook dankzij de inzet van frequentie-omvormers van NORD kunnen de onderhouds- en reparatiekosten aanzienlijk worden verlaagd en de beschikbaarheid van de installatie vergroot.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers