www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

ATEX-conforme aandrijfsystemen geven zekerheid

Of het nu in de chemische, farmaceutische of voedingsmiddelensector is: ontvlambare gassen en stoffen in de procesindustrie brengen serieuze veiligheidsrisico’s met zich mee voor mensen en machines. NORD DRIVESYSTEMS is sinds jaar en dag ATEX gecertificeerd fabrikant en sinds 2003 omvat het assortiment ATEX-compatibele aandrijfoplossingen zoals motoren met stof- of gasexplosiebeveiliging en reductoren en elektronische aandrijftechnologie voor de zones 1, 2, 21 of 22.

ATEX-conforme aandrijfsystemen geven zekerheid
NORD_drive_system.jpg: NORD DRIVESYSTEMS levert individueel geconfigureerde aandrijfsystemen conform de EU-richtlijn 2014/34 / EU en IEC Ex voor toepassing in potentieel explosieve omgevingen

NORD DRIVESYSTEMS levert individueel geconfigureerde aandrijfsystemen in overeenstemming met de EU-richtlijn 2014/34 / EU en IEC Ex voor toepassing in mogelijk explosieve omgevingen. De aandrijvingsspecialist beschikt over een jarenlange ervaring in bescherming tegen gas- en stofexplosies, wat al meer dan een decennium leidt tot explosieveilige motoren die zelfs aan de strengste eisen voldoen. De explosieveilige aandrijvingen kunnen ingezet worden in categorie 2D of 3D voor stof (zones 21 en 22) en in categorie 2G- of 3G voor gas (zones 1 en 2). Ook is een gecombineerde bescherming tegen stof / gasexplosie beschikbaar.

NORD levert toepassingsspecifieke aandrijfoplossingen met individueel aangepaste configuraties en onderdelen. Dit modulair systeem wordt door SAP ondersteund met configuratieprocessen die gevalideerd zijn volgens ISO 9001. Op basis van individuele klantspecificaties test NORD de ATEX-conformiteit en levert het bedrijf meteen ook de aangepaste typeplaat. Indien nodig kan het onderhoudsinterval voor de specifieke toepassing op de typeplaatjes worden gestempeld.

Het bedrijf biedt flexibele aandrijfconcepten met motoren die optioneel voorzien zijn op het gebruik met omvormers, ook de optie voor IEC- of NEMA-motorophanging is mogelijk. In veel gevallen kan de aandrijving rechtstreeks op het tandwiel worden gemonteerd voor een bijzonder compacte oplossing. Afhankelijk van de explosiebeveiligingszone kunnen verschillende opties geïntegreerd worden, zoals een externe ventilator, terugloopblokkering of een rem. Het explosiebeveiligingsbereik van NORD omvat systemen voor omgevingstemperaturen tot +60 ° C. Het gamma is wereldwijd beschikbaar, met documentatie in meer dan 20 talen.

Om de kwaliteit van de productie, inspectie en producten te behouden, werkt NORD DRIVESYSTEMS nauw samen met de Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) en DEKRA EXAM GmbH. Alle motoren van categorie 2 hebben typetestcertificering. Explosieveilige aandrijvingen van NORD worden in quasi alle industriële sectoren ingezet in een groot aantal verschillende toepassingen, zoals in pompen, roerwerken of hefwerktuigen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers