www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus® RemoteCom™

HMS Industrial Networks introduceert een nieuw industrieel op GSM/GPRS gebaseerd apparaat voor het op afstand beheren en besturen, inclusief alarmbeheer en datalogging.

Anybus® RemoteCom™
Dit nieuwe apparaat vereenvoudigt supervisie en besturing van automatiseringsapparatuur op afstand, reduceert stilstandtijd tot een minimum en biedt nauwkeurige informatie overal en op elk moment. Het maakt het geld verslindende uitzenden van servicepersoneel over de hele wereld overbodig. Bovendien biedt HMS Industrial Network een unieke service. Een centrale webserver zorgt via een enkele interface namelijk voor eenvoudig en transparant wereldwijd netwerkmanagement. Anybus RemoteCom is een makkelijk te gebruiken web gateway die werkt als een Modbus bridge en tegelijk op afstand zorgt voor toegang en beheer van seriële apparaten via Ethernet, internet, LAN’s, GSM, GPRS en telefoonmodems. De geïntegreerde alarm- en statusafhandeling stelt automatisch supervisors op afstand op de hoogte via e-mail, sms, SNMP en Modbus TCP, als de vooraf ingestelde limieten worden overschreden. Als aanvullende service wordt een veilige centrale webserver-oplossing geboden waarmee de functionaliteit van Anybus RemoteCom verder kan worden uitgebreid. Deze centrale webserver wordt gebruikt voor het managen, monitoren en besturen van veldapparatuur op afstand.

RemoteCom units maken verbinding met de centrale server om kritische data door te geven, zoals gelogde parameter-data en alarmmeldingen. Een geautoriseerde gebruiker kan deze informatie op de server inzien en beheren. Het enige dat de gebruiker nodig heeft is een standaard webbrowser. Het gebruik van één centrale locatie voor alle remote apparatuur maakt het makkelijker voor degenen die moeten werken met installaties op afstand. De gebruiker kan op elk moment eenvoudig en veilig toegang krijgen tot installaties over de hele wereld.

Anybus RemoteCom apparaten zijn leverbaar in een op DIN-rail bevestigbare IP20 kunststof behuizing of in een robuuste metalen behuizing. Ze worden gevoed door een industriële voeding van 24 Volt.

Typische toepassingen voor Anybus RemoteCom liggen op het vlak van:
Energie
Voor gebouweigenaars of -gebruikers kan het energieverbruik worden verminderd door het optimaliseren van de automatiseringsprocessen in het gebouw en het bewust maken van gebruikers en onderhoudspersoneel van waar en wanneer energie wordt verbruikt. In veel gevallen blijkt een aanzienlijke reductie van het energieverbruik realiseerbaar als deze methode wordt toegepast. De ‘remote management’ oplossingen verzamelen energie-informatie en leveren de gebruikers heldere rapporten over het verloop van het energieverbruik in een proces. Dit draagt bij aan het terugdringen van het energieverbruik en bespaart kosten.

Energieopwekking
Een generator mag dan niet zo vaak gebruik worden, maar als hij nodig is, moet hij het wel doen. Anybus RemoteCom kan gedurende bepaalde perioden de status, beschikbaarheid en performance van een generator monitoren, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Industriële automatisering
Anybus RemoteCom kan worden gebruikt voor het verbinden van nieuwe of bestaande apparaten zoals PLC’s, procesautomatiseringsapparatuur, pompregelaars, barcodelezers en -scanners, operator-displays en weegstations. Door permanent controle te hebben over machines of productiefaciliteiten is het mogelijk de productiviteit te verhogen, het innovatieve vermogen te verbeteren en onnodige kosten te detecteren en te vermijden.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers