www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

NORD DRIVESYSTEMS op IBA 2018

nsd tupH: Aangepaste aandrijvingen voor de bakkerijsector

NORD DRIVESYSTEMS op IBA 2018
NORD_nsd_tupH.jpg: op IBA 2018 presenteert NORD DRIVESYSTEMS zijn robuuste, beproefde en geteste aluminium aandrijvingen met nsd tupH oppervlaktebehandeling.

NORD DRIVESYSTEMS staat binnenkort voor de eerste keer op IBA, een beurs van 15 tot 20 september 2018 die plaatsvindt in München. Het bedrijf zal er haar hygiënische aandrijvingen voor de bakkerij-industrie tonen. De lichtgewicht, corrosiebestendige aandrijvingen, soepele motoren, frequentieomvormers en motorstarters in een gegoten aluminium behuizing bieden een economisch alternatief voor roestvrijstalen reductiemotoren dankzij de nsd tupH oppervlaktebehandeling.

Roerwerken, transportbanden, weeg- en vulinstallaties of verpakkingsmachines: NORD DRIVESYSTEMS biedt efficiënte en hygiënische aandrijfoplossingen voor de noden van de bakkerijsector. De innovatieve omvormertechnologie van deze fabrikant garandeert een hoge positioneringsnauwkeurigheid en een betrouwbare implementatie van dynamische sequenties. De aandrijvingen kunnen bijvoorbeeld individueel bestuurd worden om de snelheid van het kneden en transporteren te regelen, om verstoppingen te voorkomen of om het proces om deeg te maken nauwgezet te regelen. Dankzij hun modulaire structuur en de plug-in mogelijkheid zijn de aandrijvingen ook service- en onderhoudsvriendelijk.

Corrosiebescherming in veeleisende omgevingen

Om tegemoet te komen aan veeleisende omgevingen, zoals in de bakkerij-industrie, heeft NORD de nsd-tupH anti-corrosiebehandeling voor aluminiumaandrijvingen ontwikkeld. Met dit proces wordt het materiaal net onder de oppervlakte gehard. Door een elektrolytisch proces ontstaat zo een beschermende laag, die permanent gehecht wordt met het substraatmateriaal. Op deze manier verkrijgt aluminium dezelfde corrosiebestendige eigenschappen als roestvrij staal. De aandrijvingen zijn zo ook bestand tegen contact met een grote verscheidenheid aan agressieve media of stoomreiniging onder hoge druk.

Een economisch alternatief met veel varianten standaardcomponenten, inclusief de aandrijfassen, vervaardigd uit roestvrij staal. De ventilatorloze, soepele motoren verspreiden geen bacteriën en werken geruisloos. Ze zijn beschikbaar als synchrone en asynchrone motoren en voldoen aan de efficiëntieklassen IE2 en IE3 (asynchrone motoren) en IE4 (synchrone motoren). NORD biedt de aandrijvingen ook aan in ATEX-versies.
nsd tupH aandrijvingen zijn een robuust en duurzaam alternatief voor gecoate reductiemotoren of aandrijvingen van roestvrij staal. De nsd tupH-behandeling is beschikbaar voor alle NORD aluminiumcomponenten. Dit in tegenstelling tot roestvrijstalen aandrijvingen, die veelal enkel in een beperkt aantal versies worden aangeboden. Bij de aluminium nsd-tupH aandrijvingen zijn alle DIN- en

Op IBA 2018 is NORD te vinden in Hal B4, op stand 111.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers