www.technologieenindustrie.com
Ingersoll Rand

Flex-Check membraanpompen - 3/8”

De afdeling ‘ARO Fluid Technologies’ van Ingersoll Rand introduceert haar nieuwe 3/8” Flex-Check pneumatische membraanpompen. Deze pompen zijn uitgerust met elastische pers- en zuigkleppen die de doorvoer van vloeistoffen met vezelachtige halfvaste structuur mogelijk maken waar de klassieke kogelkleppen niet meer van toepassing zijn. Hierdoor zijn deze pompen uitstekend geschikt voor toepassingen in de OEM- en de procesindustrie waar het transfereren van vezelachtige vloeistoffen met klassieke membraanpompen tot verstoppingen kunnen leiden of zelfs het proces zouden stoppen. Typische toepassingen zijn bvb autowasstraten, drukkerijen en wasserijen.

Flex-Check membraanpompen - 3/8”
Dankzij het ontwerp van deze ARO flexibele kleppen wordt een continue afdichting gerealiseerd en kan men de Flex-Check pomp 360° in een willekeurige stand installeren en goed laten functioneren. Dankzij deze elastische kleppen , creëert dit op zijn beurt een 30% hogere aanzuigcapaciteit in vgl met pompen met standaard kogelkleppen .Dit is een belangrijke eigenschap voor toepassingen met relatief grote aanzuigafstand of -hoogte.

Bovendien wordt bij het stoppen van de vloeistofstroom en dus automatisch ook het stoppen van de pomp, het bekende terugdeinzen van de vloeistof tot een uiterst minimum herleid . Met de Flex-Check Pomp is deze eigenschap sterk verbeterd wat resulteert in een soepeler proces waar nauwkeurige vloeistofmetingen mogelijk worden met een lager energieverbruik tot gevolg .

Flex-Check pompen zijn leverbaar in nitril of neopreen voor een breed spectrum van toepasbare vloeistoffen. Ze kunnen tot 33l /min opbrengen , genoeg flow voor een breed spectrum van vloeistoftoepassingen. Afgezien van de unieke eigenschappen en de montage mogelijkheden , bevat de Flex-Check pomp dezelfde gepatenteerde kenmerken die de ARO membraanpompen wereldwijd beroemd hebben gemaakt in de industrie m.b.t. de “SimulShift Technologie “! Hierdoor is de pomp startzeker en wordt een stall-vrije werking gegarandeerd ; zelfs bij lage persluchtdruk.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Ingersoll Rand
UV inktpompen

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers