www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

NORDAC BASE: Robuuste frequentieregelaar voor procestechniek

Met de NORDAC BASE - SK 180E lanceert NORD DRIVESYSTEMS een ATEX-conforme gedecentraliseerde frequentieomvormer die niet alleen bijzonder zuinig is in gebruik, maar ook beschikbaar is in beschermingsklasse IP 69K. Dit garandeert een volledige afdichting van de behuizing, zodat ze ingezet kunnen worden in toepassingen die frequente hogedrukreiniging ondergaan.

NORDAC BASE: Robuuste frequentieregelaar voor procestechniek
NORD_SK_180E.jpg: NORDAC BASE - SK 180E van NORD DRIVESYSTEMS: De robuuste omvormer is speciaal ontworpen voor eenvoudige toepassingen en kan decentraal buiten de schakelkast gemonteerd worden.

Te veel toepassingen maken niet volledig gebruik van de immense hoeveelheid functies die moderne frequentieomvormers bieden. Om de ontstane kloof te dichten tussen de eenvoudige motorstarters en de frequentieregelaars met zijn uitgebreide functies, ontwikkelde NORD DRIVESYSTEMS de NORDAC BASE - SK 180E. Deze compacte frequentieomvormer concentreert zich op de essentiële functies voor pompen en transportbandtechnologie (PI / snelheidsregeling, energieverbruik, communicatie met randapparatuur), wat resulteert in aanzienlijke besparingen bij zowel aankoop als tijdens de werking.

De NORDAC BASE is beschikbaar in vermogens tot 2,2 kW en kan decentraal buiten de schakelkast gemonteerd worden (montage aan de muur of aan de motor is mogelijk). De omvormer met robuust ontwerp garandeert een eenvoudige inbedrijfstelling en bediening en is flexibel dankzij de vele accessoires en functies. Een groot aantal communicatie-interfaces maakt de toestellen compatibel met alle gangbare bussystemen. De controller laat een hoge precisieregeling toe. De IP 69K bescherming biedt een ultieme bescherming tegen het binnendringen van stof (stofdicht) en hoge drukreiniging.

De SK 180E is ontworpen om synchrone en asynchrone motoren te besturen. De energiezuinige werking is mogelijk dankzij de energiebesparende functie bij gedeeltelijke belasting: het motorvermogen wordt automatisch aangepast aan de belasting. Zoals alle NORD frequentie-omvormers wordt ook de NORDAC BASE geleverd met een geïntegreerde PLC. De intelligente aandrijfelektronica vermindert op een hoger niveau de belasting van de systeemcontroller en maakt dit een modulair installatieontwerp. Applicatiegegevens kunnen in real time geëvalueerd worden door de gedecentraliseerde PLC, bijvoorbeeld om foutzoeken makkelijker te maken.

De SK 180E kan worden aangepast aan gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Afhankelijk van het toepassingsgebied (geleidende of niet-geleidende stof), is ook het vervangen van de transparante diagnoseknoppen door een versie uit aluminium en glas onderdeel van deze ombouw. Dit maakt het mogelijk om de frequentieregelaar rechtstreeks in een explosiegevaarlijke omgeving (ATEX 22-3D) te gebruiken.

Robuust, flexibel en betrouwbaar - de NORDAC BASE van NORD DRIVESYSTEMS is een prijsefficiënte en gedecentraliseerde oplossing voor eenvoudige aandrijftoepassingen. De SK 180E wordt gebruikt voor transportbanden en pompen, en ook in de intralogistiek als in de verpakkings- en voedingsmiddelenindustrie komt ze goed tot haar recht.

NORDAC BASE: Robuuste frequentieregelaar voor procestechniek
NORD_frequenzy_inverter_NORDAC_BASE.jpg: De NORDAC BASE frequentieomvormer van NORD DRIVESYSTEMS wordt geleverd met basisfuncties voor pomp- en transportbandtechnologie zoals PI / snelheidsregeling, energiebesparing en communicatie met randapparatuur

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers