www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

Industriële tandwielkast MAXXDRIVE: Ideaal voor zware toepassingen

Robuust, hoog belastingsvermogen en lange levensduur – De industriële tandwielkasten van NORD DRIVESYSTEMS drijven roerwerken, mixers en slijpmachines aan. Twee extra maten en geëxtrudeerde flenzen vormen nu verder een aanvulling op het bestaande modulaire gamma. Dat opent nieuwe mogelijkheden voor zware toepassingen.

Industriële tandwielkast MAXXDRIVE: Ideaal voor zware toepassingen
NORD_industrial_gear.jpg: Robuust, hoog belastingsvermogen en duurzaam - industriële tandwielkasten van NORD DRIVESYSTEMS zijn geschikt voor diverse zware toepassingen. De optie met geëxtrudeerde flens is nu ook beschikbaar voor nominale koppels tussen 15 kNm en 80 kNm.

De MAXXDRIVE industriële tandwielkasten van NORD DRIVESYSTEMS worden gekenmerkt door een hoge vermogensdichtheid, een stille werking en grote betrouwbaarheid. De grote wentellagers zorgen voor een extreem hoge axiale en radiale belastingscapaciteit en een lange levensduur. De technologisch innovatieve aandrijvingen hebben naast de meerdere montageopties ook een modulair en flexibel ontwerp. Dit maakt deze robuuste, rechte en conische tandwielkasten in de UNICASE behuizing uit één stuk ideaal voor een groot aantal zware toepassingen. Met haar industriële aandrijvingen als basis, ontwikkelt NORD complete aandrijfsystemen voor zware toepassingen, compleet met de motoren en aandrijfelektronica. Applicaties zijn onder meer transportbanden, pompen en roerwerken.

NORD breidt nu haar succesvolle gamma industriële tandwielkasten uit: twee nieuwe maten, 5 en 6, vervolledigen de reeks, met nominale koppels van 15 kNm en 20 kNm. Met in totaal 11 maten, dekt de aandrijfspecialist nu het koppelbereik van 15 tot 250 kNm. Alle opties die reeds bestonden, zijn ook beschikbaar voor de nieuwe uitvoeringen.

Bovendien heeft NORD de maten 5 tot 11 (nominale koppels van 15 tot 80 kNm) uit haar modulaire gamma aangevuld met geëxtrudeerde flenzen. Gebruikers kunnen nu gebruik maken van groter gedimensioneerde druklagers die makkelijk de krachten absorberen. Dat zorgt voor een lange levensduur. De optie met de geëxtrudeerde flens kan worden aangepast aan de as van de applicatie en optimaal afgestemd op de eisen van de klant dankzij de diverse lageropties.

Het uitgebreide assortiment industriële tandwielkasten van NORD biedt een hoge mate van flexibiliteit bij het ontwerpen van veeleisende toepassingen dankzij de vele opties voor invoer- en uitvoerassen, montage, afdichtingen en bewaking (temperatuur, trillingen, enz…). NORD is overigens de fabrikant van de grootste industriële tandwielkasten ter wereld, zij worden voorzien van een UNICASE-behuizing.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers