www.technologieenindustrie.com
Steute

Volledig nieuw ontwerp

Noodstoptrekkoordschakelaar voor extreme omgevingen

Volledig nieuw ontwerp
Met de ZS 92 S serie presenteert de business unit "Extreme" van steute een nieuwe serie noodstoptrekkoordschakelaars, speciaal ontworpen voor extreme omgevingen. Zo is de gegoten aluminium behuizing zeer robuust en meervoudig gecoat (passivering, grondlaag, poedercoating).

Tijdens het ontwerpproces hebben de ontwikkelaars van de steute het complete trekkabelsysteem opnieuw doorgerekend en konden ze zo zowel de benodigde trekkracht als de trekafstand om de noodstopfunctie te activeren, aanzienlijk verminderen. Dit vereenvoudigt de bediening van de veiligheidsschakelaar en betekent tevens dat deze volledig voldoet aan alle relevante internationale normen (bijvoorbeeld voor noodstopschakelaars, voor noodstoptrekkoordschakelaars en voor permanente veiligheid van de transportband).

Ook de veelzijdigheid van het schakelapparaat speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling ervan. De ZS 92 S kan met negen verschillende standen van de ontgrendelingshendel en het ontgrendelingsmechanisme worden geleverd. Hierdoor kan hij min of meer overal worden geïnstalleerd, voor het eerst nu ook aan de achterkant van een object. De inbouwmaten zijn compatibel met zijn voorganger, de ZS 91, en met andere direct verkrijgbare noodstoptrekkoordschakelaars, wat het eenvoudig maakt om bestaande (transport)installaties achteraf uit te rusten met de nieuwe schakelaar.

Gebruikers van de ZS-92 S kunnen kiezen uit verschillende opties, waaronder een LED indicatieverlichting en aansluiting van de schakelaar op het intrinsiek veilige "Dupline Safe" protocol via een geïntegreerde plug-in veiligheidsbusmodule. De ZS 92 S kan worden gebruikt onder ongunstige omgevingsomstandigheden met temperaturen van -40 tot +85°C en draadlengtes tot maximaal 2 x 100 m. De nieuwe noodstoptrekkoordschakelaar is vanaf nu leverbaar en wordt binnenkort gevolgd door een nieuwe bandscheefloopschakelaar in de ZS 92 serie. Varianten voor gas- en stofexplosiegevaarlijke ruimtes zijn in voorbereiding.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers