www.technologieenindustrie.com
HAIMER

Partnerschap tussen Boeing Portland and HAIMER intensiveert met collaboratief lidmaatschap at OMIC R&D

Brengt het totaal OMIC R&D partners tot 20 at its Scappoose, Oregon faciliteit

Partnerschap tussen Boeing Portland and HAIMER intensiveert met collaboratief lidmaatschap at OMIC R&D
P01_BOEING_HAIMER_Handdruk_bij_OMIC
De samenwerking tussen The Boeing Company en HAIMER Group zal strategisch worden uitgebreid tot een gezamenlijk lidmaatschap van de OMIC R & D-instelling. Op de foto William Gerry, programmamanager Global Technology voor Boeing Research and Technology (links) en Andreas Haimer, President HAIMER Group (aan de rechterkant), bij de officiële lidmaatschapsinwijding van HAIMER bij de OMIC.

Het Oregon Manufacturing Innovation Center Research and Development (OMIC R&D) blijft groeien met de toevoeging van deze maand HAIMER, Een Duits gereedschapfabriekant en wereldmarktleider op het gebied van gereedschaphouders, krimp, balanceer en voorinsteltechnologie. Met nu in totaal zeventien manufacturing industrie partners en drie Oregon publieke universiteiten, the Scappoose, Oregon (USA) gelegen R&D faciliteit continueert om een operatie van wereldklasse te bouwen om geavanceerde metaalproductietechnologieën te ontwikkelen via haar gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten.

Door deze samenwerking intensiveert Boeing - met zijn expertisecentrum en belangrijkste productiefabriek voor machinale bewerking van zware metalen in Portland, Oregon - zijn strategische partnerschap met HAIMER door een gezamenlijk lidmaatschap bij OMIC R & D. te sponsoren. De samenwerking tussen Boeing en Haimer reikt meer dan 10 jaar geleden aan toen HAIMER's Safe-Lock ™ een echte game-changer werd bij Boeing. Met een van de grootste bewerkingscentra van titanium ter wereld, heeft Boeing Portland de standaard bepaald voor snijgereedschap- en gereedschapshoudertoepassingen voor moeilijk te bewerken materialen. Het partnerschap zal strategisch worden versterkt door de investering en ondersteuning van HAIMER als nieuw lid van O & O van OMIC.

Vanwege zijn technologische voordelen is het Haimer Safe-Lock™ -systeem de Boeing Portland-standaard geworden voor voorbewerkingen bij hun freesbewerkingen. Haimer implementeerde in de Boeing Machining-operations waar extra Amerikaanse en andere snijgereedschapmakers deze technologie als standaardoplossing aanbieden. Sterker nog, de Boeing-onderneming heeft zo een licentie voor intellectuele eigendom, octrooien en handelsmerken van Haimer ontvangen om te kunnen reageren op hun verspaningsbehoeften voor deze innovatieve technologie.

Vóór de implementatie van Safe-Lock™ in hun productieproces, Werd Boeing voortdurend geconfronteerd met de uitdaging van het voorkomen dat het snijgereedschap uit de houders getrokken werd. Dit zorgde voor vele dure afkeur. In de afgelopen 10 jaar hebben ze sinds de implementatie van Safe-Lock™ geen enkel uittrek incident bij hun waardevolle componenten gehad – dus om elke vorm van dure afkeur- en bewerkingsfouten is te voorkomen, gebruik Haimer’s Safe-Lock™.

William Gerry, programmamanager Global Technology bij Boeing Research and Technology: "Boeing onderzoekt en nodigt leden uit om samen te werken en bij te dragen aan OMIC R & D. We zijn heel blij met het nieuwe lidmaatschap van HAIMER, die we kennen als een kwalitatief hoogwaardig programma voor het spannen, inkrimpen, balanceren en voorinstellen. Technologieën waarvoor Boeing exclusief voor deze service aan toe heeft vertrouwd. HAIMER kan OMIC R & D en zijn leden ondersteunen met state-of-the-art technologie en industrie 4.0-connectiviteitsoplossingen."

OMIC R & D is het vijftiende dergelijke onderzoekscentrum dat is opgericht met wereldwijd Boeing-leiderschap en de eerste Boeing heeft in de Verenigde Staten gesponsord. Haar missie is om productiebedrijven en hoger onderwijs samen te brengen in een innovatieomgeving waar 'outside-in' wordt toegepast, onderzoek door en met docenten, universiteitsstudenten worden echte problemen opgelost voor geavanceerde fabrikanten terwijl ze de volgende generatie ingenieurs en technologen trainen. Ledenbedrijven delen machines, apparatuur zoals gereedschappen en expertise om een zeer dynamische en innovatieve R & D-functie voor leden te creëren.

Andreas Haimer, president van de HAIMER Group, verklaarde tijdens de officiële handdruk waarom een OMIC R & D-lid te worden: "We zijn trots en blij om nauw verbonden te zijn met Boeing als een toonaangevende vliegtuigfabrikant en een van onze grootste wereldwijde klanten. De investering en het lidmaatschap bij OMIC R & D is een duidelijk verbintenis voor de gemeenschap, onze klanten en de gehele maakindustrie in Oregon, de Pacific Northwest en Amerikaanse productie. OMIC R & D is een ideaal platform om dit soort best practices te delen, waardoor Amerikaanse en Oregon-fabrikanten concurrerender worden. Naast Boeing Portland ondersteunen we ook de toonaangevende Amerikaanse Boeing-faciliteiten met onze systeemtechnologieën in Auburn, Seattle, Everett, Helena, St. Louis en Fredrickson. "

HAIMER sluit zich aan bij negentien andere OMIC R & D-industrie en universiteitsleden in de Scappoose-faciliteit. Craig Campbell, uitvoerend directeur van OMIC R & D zei: "Outside-in-advance productie onderzoeksactiviteiten van Oregon Institute of Technology, Portland State University, en Oregon State University onderzoeken deze problemen en lossen deze op ter ondersteuning van onze leden . Vanwege de grote investeringen van de staat en de lokale overheid, is OMIC R & D een tricker geworden voor wereldwijde productiebedrijven en is het zich bewust van de belofte als een economische drijfveer voor de staat en de regio. "

Het O & O-model van OMIC richt zich op onderzoek om de inheemse industrieën te helpen het concurrentievermogen te vergroten en tegelijkertijd een echt partnerschap met en integratie in de lokale economie tot stand te brengen. Terwijl onderzoeksactiviteiten worden uitgebreid met dure, hoogwaardige machines die op de productievloer worden toegevoegd, zal OMIC R & D de commerciële productiviteit van de staat en regio's in de industrie verhogen en de economische groei en ontwikkeling stimuleren.

Gecoördineerd met de toegepaste onderzoeksprojecten van OMIC R & D zullen hands-on "verdien en leer" stageprogramma's zijn in het PCC OMIC Training Center, geleid door Portland Community College, en gevestigd in een nabijgelegen faciliteit die PCC aan het bouwen is. Terwijl de constructie van het trainingscentrum aan de gang is, heeft PCC een tijdelijke bezorgingssite op Scappoose High School.

Brendt Holden, President van Haimer USA en Noord-Amerika, gevestigd in Chicago, IL, vat de samenwerking samen: "We zijn verheugd verschillende productiefaciliteiten in het noordwesten van de afgelopen 15 jaar te ondersteunen met de modernste krimp- en balanceermachines die hielpen de bedrijfskosten te verlagen en de productiviteit te verhogen. Met gereedschapvoorinstelling, gereedschapshouders en snijgereedschappen zijn we een systeempartner geworden voor de bewerkingsmachines. De laatste tijd zijn we betrokken geweest bij meerdere gereedschapvoorinstel projecten in het noordwesten, die de opstarttijd kunnen verkorten en de efficiëntie van de instelling aanzienlijk kunnen verhogen terwijl de industrie 4.0-technologie wordt geïmplementeerd met behulp van hulpprogramma's voor gereedschapbeheer. We delen onze apparatuur en kennis graag in de OMIC in een poging om de opstellingen van de R & D-projecten zo efficiënt mogelijk te maken. "

Partnerschap tussen Boeing Portland and HAIMER intensiveert met collaboratief lidmaatschap at OMIC R&D
P02_Haimer_Safe-Lock_de_voorbewerkingsstandard

Partnerschap tussen Boeing Portland and HAIMER intensiveert met collaboratief lidmaatschap at OMIC R&D
P03_Haimer_Systeem partner
Afgebeeld is een hypermoderne HAIMER-toolruimte met balanceer-, krimp- voorinsteltechnologie en gereedschapsbeheer. Een soortgelijke set-up zal worden aangeboden als een sponsorschap bij OMIC.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers