www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Profinet Gateways met geïntegreerde 2 Port Switch

HMS breidt zijn gateway familie uit met drie nieuwe uitvoeringen die makkelijke integratie van bestaande veldbusnetwerken in nieuwe bustype bedrade Profinet-installaties mogelijk maken.

Profinet Gateways met geïntegreerde 2 Port Switch
HMS helpt systeemintegratiekosten te verminderen met de introductie van drie nieuwe versies van de Anybus X-gateway familie met Profibus-IRT functionaliteit en met geïntegreerde 2-port switch-technologie. De nieuwe X-gateway versies zorgen voor makkelijke integratie van bestaande Profibus-, Interbus- of CANopen veldbusnetwerken in nieuwe op Profinet gebaseerde netwerksegmenten. De gateways bieden een transparante verbinding voor maximaal 240 bytes I/O signalen tussen de beide netwerken. Typische toepassingen omvatten autofabrieken waar bestaande op veldbussen gebaseerde machines steeds vaker worden hergebruikt en als zodanig worden geïntegreerd in nieuwe, op Profinet ingerichte delen van de fabriek.

Deze drie nieuwe gateway-uitvoeringen worden op de markt gebracht met een speciale focus op de Europese autoindustrie waar de huidige veldbusnetwerken, zoals Profibus en Interbus, langzaam worden gemigreerd naar Profinet. Door gebruik te maken van de geïntegreerde 2-port switch technologie, kan de X-gateway direct worden geïntegreerd in ‘topology based’ installaties hetgeen de infrastructurele kosten reduceert door de noodzaak van externe switches te elimineren.

De X-gateways omvatten een Profinet IO interface met IRT (Isynchronous Real-Time) functionaliteit, een geïntegreerde 2-port real-time switch, Profinet netwerkmanagement en redundantie functionaliteit die voldoet aan Profinet class C eisen. De Profinet interface functioneert als een I/O apparaat (slave) en is gebaseerd op de bewezen ERTEC-200 technologie van Siemens.

De Anybus X-gateway familie bestaat uit 180 verschillende versies en kan daardoor alle populaire veldbussen zoals Profibus, DeviceNet en CANopen met elkaar koppelen, of deze veldbussen verbinden met de nieuwe Industrial Ethernet standaarden Profinet, EtherNet/IP, Modbus-TCP en EtherCAT. De gateways zijn stand-alone apparaten, gebouwd voor DIN-Rail montage. Na aansluiting zijn de gateways direct klaar voor data-uitwisseling tussen de twee gekozen netwerken. Configureren is binnen een paar minuten gebeurd en programmeren is niet nodig, evenmin als specifieke PC hard- en software. De gateways versturen I/O data en parameters volledig transparant tussen de beide netwerken. De hoeveelheid data wordt geconfigureerd via een simpele configuratiedialoog tijdens de installatie van de gateway. De gateways kunnen makkelijk worden geïntegreerd in industriële automatiseringssystemen en garanderen een vlekkeloze informatiestroom tussen verschillende netwerken. De Anybus X-gateways combineren hoge betrouwbaarheid en flexibiliteit, hetgeen ze een onmisbaar verbindingsapparaat maakt voor system integrators en plant operators.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers