www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

SK 500E: compacte, flexibele configureerbare inbouwfrequentieomvormers

Zes afmetingen van de NORD SK 500E serie inbouwfrequentieomvormers zijn leverbaar, met vermogens van 0.25 kW tot 22 kW. Of het nu het basismodel is, of een model met een compleet geïnstalleerd pakket functies, als het uitgaande vermogen is bepaald, zijn de uitwendige afmetingen van de unit allemaal hetzelfde. Speciaal voor omzetting of uitbreiding van functies, maken de uniforme inbouwvereisten het, onafhankelijk van de gekozen opties, de gebruiker alleen maar makkelijker.

SK 500E: compacte, flexibele configureerbare inbouwfrequentieomvormers
Veel algemene industriële toepassingen kunnen ‘out of the box’ met deze kostengunstige units worden uitgevoerd. Alle uitvoeringen zijn voorzien van remmanagement, remchopper en harmonisch filter – en leveren sensorless current vector control, een PID regelaar voor de procesbesturing evenals schakelbare parametersets. Vijf regelingangen, die kunnen worden geparametriseerd, twee analoge ingangen en een analoge uitgang leveren, naast twee relaisuitgangen, een brede range aansluitmogelijkheden, zelfs bij het basismodel.

De SK 500E serie kan worden aangevuld met extra’s waaronder ‘Safe Stop’, volgens EN 945-1 of EN 13849-1 (tot maximale veiligheidscategorie 4, Stop categorie 0 en 1), een CANopen interface die op de pcb (printed circuit board) is geïntegreerd, een TTL encoderingang, nog meer digitale I/O of het functiepakket voor de POSICON positiebesturing. In aanvulling hierop zijn uitvoeringen leverbaar waarbij de besturingskaart kan worden gevoed door een externe 24 V voeding, waarmee toegang wordt verkregen tot de parametergegevens en de businterface, zelfs als de netvoeding wordt uitgeschakeld, waardoor speciale toepassingen mogelijk worden zoals de evacuatie van liften of ononderbroken online-beschikbaarheid.

Veel SK 500E modellen zijn optioneel leverbaar als ‘cold plate’ uitvoeringen of met heat sinks die zijn aangebracht aan de buitenkant van de besturingskast (external heat sink technology).

Figuur: De SK 500E serie frequentieomvormers omvat vele typen met uiteenlopende functies, maar allemaal met identieke afmetingen. De afmetingen verschillen alleen afhankelijk van het uitgaande vermogen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers