www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Single chip CANopen interface

Embedded CANopen interface vermindert ontwikkelinspanningen tot 70% HMS Industrial Networks heeft haar Anybus-IC familie uitgebreid met de Anybus-IC voor CANopen. De module is een kleine maar krachtige embedded single-chip CANopen interface die is gecertificeerd door de CAN gebruikersorganisatie conform de CANopen standaard. De nieuwe component is een uitbreiding van de HMS Anybus-IC familie die reeds uitwisselbare oplossingen omvat voor Profibus, Profinet, DeviceNet, EtherNet/IP en Modbus-TCP.

Single chip CANopen interface
In een enkele behuizing van slechts 8 cm2 bevat de Anybus-IC de HMS NP 30 microprocessor met geïntegreerde CAN besturing en een compleet pakket CANopen slave software. De IC vermindert de ontwikkelinspanningen die nodig zijn om een CANopen interface te ontwikkelen met 70%. Bovendien, zijn de eisen ten aanzien van ruimte en voeding minimaal, zodat zelfs kleine automatiseringsapparatuur, zoals barcodelezers of motorstarters, op economische wijze met een CANopen interface kan worden uitgerust.

De Anybus-IC is uitgerust met een 32-pins dual in-line behuizing en heeft slechts een enkele 5 Volt/150 mA voeding nodig. Het functioneert als een standaard CANopen slave en ondersteunt Versie 4 van het DS 301 profiel. Tot 144 bytes aan input data en 144 bytes aan output data zijn toegestaan. De Anybus-IC bevat al de hardware en software nodig voor elk willekeurig automatiseringsapparaat om te communiceren over een CANopen netwerk, slechts de connector moet worden toegevoegd.

Wanneer toegepast in intelligente apparaten die hun eigen microcontroller hebben, wordt de Anybus-IC verbonden via een snelle seriële TTL interface. De IC neemt het complete CANopen protocol voor zijn rekening en ontlast de microprocessor van alle tijdkritische communicatietaken. Voor gebruik in eenvoudige automatiseringsapparaten zoals ventieleilanden, die geen eigen microprocessor hebben, heeft de Anybus-IC de beschikking over een shift register interface en heeft hij de mogelijkheid om 128 directe in- en ouputs te besturen.

Alle leden van de Anybus-IC familie zijn uitwisselbaar en bieden apparatenbouwers een eenvoudige doch efficiënte manier om kleine en middelgrote automatiseringsapparaten in één handeling te verbinden met alle belangrijke veldbus- en Industrial Ethernet netwerken.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers