www.technologieenindustrie.com
Advantech

SPS IPC Drives 2018: Advantech toont de nieuwste industriële IoT oplossingen en Solution Ready Packages ten behoeve van de digitale transformatie in de productie

Advantech, toonaangevend op het gebied van betrouwbare, innovatieve producten, diensten en oplossingen, presenteert zijn nieuwste, in samenwerking met zijn partners ontwikkelde, SRP (solutions ready packages) technologieën en industriële IoT (IIoT) oplossingen tijdens de SPS IPC Drives beurs in Neurenberg, Duitsland, van 27 tot 29 november 2018. Met als thema ’Enabling Digital Transformation in Manufacturing’ willen de Advantech IIoT specialisten een bijdrage leveren aan de overgang naar Industry 4.0, om slimmer en efficiënter te kunnen werken.

SPS IPC Drives 2018: Advantech toont de nieuwste industriële IoT oplossingen en Solution Ready Packages ten behoeve van de digitale transformatie in de productie

Tijdens de SPS IPC Drives presenteert Advantech het zogenaamde ´4C concept´: Collect, Connect, Compute, Create - een verzameling demo's gekoppeld aan de situation room die op de stand aanwezig is, die toont hoe data uit het veld eenvoudig kunnen worden verzameld, geanalyseerd en weergegeven. Onlangs introduceerde Advantech nieuwe functies voor de IOT Toolkit WISE-PaaS 3.0 en deelde een aantal IoT solution ready packages (SRP's), die zijn gebaseerd op WISE-PaaS en samen met meerdere partners zijn ontwikkeld. Het bedrijf schetste daarbij ook toekomstige samenwerkingsstrategieën en schema's voor het komende jaar.

Allan Yang, Chief Technology Officer bij Advantech verklaarde: "Hoewel het IoT momenteel floreert en veel bedrijven hebben geïnvesteerd in connectiviteit en datacollectie-apparatuur, zitten we nog maar in de beginfase van het creëren van waarde uit IoT data. Sinds de lancering van WISE-PaaS in 2014 heeft Advantech zijn integratie en verbeterde connectiviteit met open-source communities doorgezet. Onze IoT softwaremodules zijn ontwikkeld om operationele cloud platform diensten te creëren die gericht zijn op de commerciële waarde die wordt gegenereerd met data-acquisitie. Datagestuurde innovatie is daarmee het belangrijkste doel geworden voor onze WISE-PaaS evolutie.»

SPS IPC Drives 2018: Advantech toont de nieuwste industriële IoT oplossingen en Solution Ready Packages ten behoeve van de digitale transformatie in de productie


Procesvisualisatie van OEE in de productie

Overall Equipment Efficiency (OEE) wordt een steeds belangrijker KPI (kritieke prestatie indicator) in de huidige productieomgevingen. Advantech biedt haar klanten een one-stop oplossing die alle verschillende stappen van het verzamelen van ruwe data tot en met het creëren van zinvolle KPI data integreert. Deze demonstratie toont deze mogelijkheid middels een simulatie van de fabrieksvloer tot aan de backoffice aan de hand van slechts enkele van de high tech opties die wij op elk niveau in de architectuur kunnen bieden. Advantech biedt I/O interfaceoplossingen voor bekabeld en draadloos data acquisitie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een verscheidenheid aan communicatie media en protocollen. De wi-fi versie van de WISE-serie die gebruikt wordt voor de demo biedt een flexibele selectie van remote I/O configuraties die digitale data creëren die gedeeld kunnen worden via Modbus, MQTT of REST.

Zeer krachtig geintegreerd platform voor besturing en Vision

Voor machine- en apparatenbouwers zijn flexabiliteit, eenvoudige integratie en performance belangrijke factoren voor de optimalistie van het machineontwerp. Deze demonstratie combineert besturing, motion control en vision inspectie binnen één systeem, waardoor integratie-inspanningen overbodig worden en de betrouwbaarheid wordt verhoogd. Het systeem biedt bovendien directe aansluiting van een industriële monitor die als lokale HMI fungeert, en directe aansluiting via standaardprotocollen en -interfaces met een eventueel SCADA, MES of andere productie applicatie.

EtherCAT, dat in deze demo wordt gebruikt, is slechts één van de vele veldbus connectiviteitopties die worden aangeboden in een reeks Advantech rand- en communicatieproducten, met flexibele protocolconversie door eenvoudige gebruikersconfiguratie. Tijdens de demonstratie wordt ook gebruik gemaakt van CODESYS soft PLC mogelijkheden, PoE-switches en Advantech´s WebAccess softwaretool voor visualisatie en communicatie oplossingen.

Wireless sensing

In industriële omgevingen worden waardevolle data vaak niet teruggekoppeld naar IT- of OT-systemen omdat de kosten van het aansluiten en communiceren van de informatie hoger zijn dan de waarde ervan. Bij draadloze sensornetwerken zijn deze kosten aanzienlijk lager doordat er geen kabels hoeven te worden getrokken, waardoor een groot deel van deze verloren informatie voor het bedrijfssysteem toegankelijk kan worden gemaakt.

Advantech presenteert een reeks local en wide area draadloze sensor oplossingen die zijn gebaseerd op een verscheidenheid aan draadloze technologieën. Naast verbeteringen aan het bestaande Wzzard local area mesh systeem, wordt ook de onlangs gelanceerde WISE-4471 NB-IoT sensing node getoond, die inmiddels al is gevalideerd op het Vodafone NB-IoT netwerk in Ierland, en nu in andere Europese landen wordt gevalideerd bij het uitrollen van de netwerken.

Tot slot heeft Advantech haar lijn draadloze producten verder uitgebreid met de lancering van de WISE-6610 LoRaWAN gateway en Wzzard LRPv2 LoRaWAN node. De onderliggende draadloze technologie, die geschikt is voor zowel publieke als private LoraWAN implementaties, biedt een effectieve oplossing waarmee gebruikers betere controle en beheer krijgen over toepassingen in afgelegen gebieden (bijv. voor het monitoren van overstromingen) en ruwe omgevingen (bijv. extreme temperaturen, hoge luchtvochtigheid), waardoor afstanden geen probleem meer zijn en de bewaking en de totale productiviteit kunnen worden gemaximaliseerd.
Ook zijn er bij Advantech ontwikkelingen gaande – in samenwerking met partners - op het gebied van Private LTE (on premises) (breedband IP-verbinding) en 5G. U bent van harte welkom wanneer u daar met één van onze specialisten over wilt praten.

Co-creating the future of IoT

Zo luidt de slogan van Advantech sinds het grote ´IoT Co-Creation Summit´ event in Souzhu, China, wat op 1-2 november werd gehouden. In de drie groeifasen van het IoT is Advantech bezig de overgang van hardware-leverancier naar serviceprovider te voltooien. Hierbij houdt het bedrijf zich actief bezig met het gezamenlijk creëren van domeingerichte oplossingen met partners uit verschillende industrieën. Om dit co-creatie ecosysteem te faciliteren, organiseerde Advantech de 2018 Advantech Co-Creation Summit waar 6,000 partners en klanten aanwezig waren. Tijdens de SPS presenteert Advantech samen met partners gezamenlijk de totaaloplossingen aan de klanten, van hardware tot software tot services.

Als voorbeeld van deze samenwerking presenteert Advantech tijdens de SPS een Time Sensitive Networking demo op een High Performance Rugged PPC voor Management Execution Sysytem (MES), die laat zien hoe TSN zorgt voor datatransport met low latency en extreem lage verliezen.
"We zijn optimistisch over de Europese IIoT markt en we verwelkomen graag meer partners om samen met ons de groeiende mogelijkheden van Industry 4.0 te onderzoeken," aldus Jash Bansidhar, IIoT Sector Head, Advantech Europe.


Ondersteuning van de digitale transformatie van fabrikanten


Industry 4.0 is nu up and running en de resultaten beginnen vorm te krijgen. We hebben het dan over de digitale transformatie van het klantenproces om de efficiency te verbeteren, de doorvoercapaciteit te verhogen en stilstand, energieverliezen, kwaliteitsproblemen en productverliezen te verminderen. De meeste bedrijven zitten in een fase ergens tussen strategie, definitie & oriëntatie via Proof of Concepts en change management en grootschalige implementatie. In deze stadia worden we geconfronteerd met de vraag wat er moet worden aangepakt, zoals data eigendom, datacontext, het vermijden van datasilo's en het hebben van één versie van de data. Maar ook de verbinding met de (aanwezige) apparatuur en machines, (cyber)beveiliging en (draadloze) infrastructuur zijn zaken die zeer zorgvuldig moeten worden gedefinieerd. Ditzelfde geldt voor hoe de applicatie nu en in de nabije toekomst te beheren met maximale flexibiliteit en onderhoudsvriendelijkheid als de implementatie eenmaal is afgerond en de eerste resultaten binnenkomen, - zowel wat betreft hardware, software als infrastructuur. Dit vereist de assistentie van ervaren en domeingerichte partners.

Als Global IoT Enabler heeft Advantech een werkmodel ontwikkeld om de klant de beste domeinfocus, kennis en technologieën te kunnen bieden door het opzetten van een toegewijd partnernetwerk. We noemen het Co-Creation, en een aantal van onze partners zal hun expertise binnen meerdere domeinen op onze stand presenteren in een speciaal voor hun gereserveerde oplossingenomgeving .

Naast onze Duitse Channel Partner demo's, AMC (condition monitoring oplossing), GBM (realtime OT oplossingklaar platform voor Programmable Automation Controller), Inonet (maatwerk en OEM-services), Lucom (predictief onderhoud & IoT oplossingen) en Sphinx (smart IoT infrastructuur), presenteren we ook demo's van andere Europese partners zoals ErreUno, een eco-partner met een live demo over predictief onderhoud en remote VPN assistance. Dit benadrukt de volledige integratie van Advantech hardware, CODESYS software en Eagle-eye remote VPN assistentie - een oplossing die is gericht op het voorkomen van storingen in de fabriek met een duidelijke verlaging van de onderhoudskosten en het faciliteren van predictieve technologie via VPN, audio/video en augmented reality.

Tot slot is er nog een demonstratie van onze Global partner Atos. Atos en Advantech zijn samen actief betrokken bij het gezamenlijk creëren van domeingerichte oplossingen, zoals Industrial IoT voor productie, retail en transport. Op de stand van Advantech demonstreert Atos verschillende IIoT oplossingen voor het veilig geschikt maken voor de cloud van de Industry 4.0 fabriek, zowel op de Edge als in de Cloud.

Wij zien u graag op 27-29 november 2018 in Neurenberg (Duitsland) in hal 7 - stand 180.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers