www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Consistente communicatie-interfaces voor Baldor

Baldor Electric heeft de serie smart drives geüpgradet met HMS. De serie kan nu communiceren met een PLC, is veel meer toegankelijk voor communicatiestandaards en de communicatie-interfaces zijn consistent over de complete range.

Consistente communicatie-interfaces voor Baldor
“We wilden verbeterde versies van onze MotiFlex e100 serie driefase aandrijvingen ontwikkelen, die in staat zijn te communiceren met elke PLC en beter aansluiten bij de industriële veldbussystemen. Om dit te realiseren, was onze strategie om een gestandaardiseerde oplossing te gebruiken, in plaats van deze interfaces zelf te ontwikkelen. We hebben hiertoe besloten omdat de time-to-market kritisch was en omdat het niet onze kerncompetentie is om dit zelf te doen. We kregen echter meer toegevoegde waarde dan verwacht met de HMS oplossingen”, verklaart David Greensmith, Product manager at Baldor’s UK motion control centre.

De e100 AC aandrijvingen van Baldor, geschikt voor stand-alone motion control systemen of netwerksystemen, zijn nu compatibel met de Ethernet/IP, Modbus TCP en Powerlink industriële standaards. Terwijl ze economische en ruimtebesparende oplossingen bieden voor vele gangbare eenassige automatiseringsbehoeften, hebben de aandrijvingen bovendien een Ethernet interface die compatibel is met de deterministische Ethernet-compatibele motion control standaard Powerlink. De veelzijdige aandrijvingen kunnen worden toegepast om roterende en lineaire servomotoren te besturen, evenals lineaire motoren, closed-loop vectormotoren, en in V/Hz modes.

“Dit systeem is een de eerste in zijn soort: het integreert CANopen, het biedt real-time Ethernet en het kan makkelijk worden aangepast aan communicatiestandaards. Onze nieuwe range voorziet vanaf heden systeembouwers van een universeel aandrijfplatform dat op vele verschillende manieren kan voldoen aan de wensen en eisen van verschillende klanten en applicaties, van stand-alone motion control systemen tot netwerksystemen die worden gehost door PLC’s of andere apparatuur. Deze oplossing vereenvoudigt de automatisering in industrieën als de food, de labelling, de verpakkingsindustrie, de elektronica, de drukmachine-industrie, de hout- en gereedschapmachine-industrie en meer”, aldus David Greensmith.

De embedded Mint Lite extra wordt momenteel zonder kosten geïnstalleerd op alle MicroFlex e100 en MotiFlex e100’s. Het ondersteunt een reeks basis programmeercondities waaronder het uitvoeren van relatieve en absolute bewegingen, S-ramp profielen, ‘jog-and-homing’ bewegingen, veranderende richtposities ‘on the fly’, registratiebewegingen en het reageren op real-time triggermomenten.

Met de programmeervoorziening kunnen stand-alone aandrijvingen oplossingen bieden voor vele gangbare automatisering- en machinetaken zoals op lengte snijden en aanvoeren, het indexeren van assen, eenvoudige pick-and-place bewegingen en machineaanpassingen, zoals het vervangen van geleidingen of backstops om machines opnieuw te configureren voor nieuwe batches. Deze voorziening is vooral handig voor het interfacen met veldbussen, het creëren van aanpassingen voor de gebruiker teneinde te kunnen kiezen voor het gebruik van een standaard besturingsinterface of om de procesdata en het gedrag voor de applicatie te optimaliseren.

Flexibele, consistente en open-communicatie modules
“Het voordeel van de HMS Anybus is dat het een uniforme interface biedt. De consistentie van hun productrange is uniek. Hierdoor zijn onze engineeringkosten gereduceerd. We hebben hetzelfde product voor alle verschillende veldbussen” legt David Greensmith uit.
“We hebben de offertes van 2 of 3 aanbieders bestudeerd, maar uiteindelijk bleek de HMS het meest consistent en gestandaardiseerd. De oplossingen van HMS waren ook zeer compact. Het was een doorslaggevende factor voor de kleinste maten van onze serie aandrijvingen. Anybus-CC, de oplossing die we hebben geïmplementeerd, is tevens erg eenvoudig te installeren.”

De Anybus CompactCom (Anybus-CC) module is bedoeld voor OEM’ers. Hij levert instant connectiviteit met alle belangrijke veldbussen, industrial Ethernet protocollen, seriële, USB en draadloze netwerken, zonder de noodzaak van hardware- en softwareaanpassingen aan je automatiseringsapparatuur. Automatiseringsapparatuur met een geïntegreerde Anybus-CC slot kan elke Anybus-CC module gebruiken. Een module voor een bepaalde netwerk kan eenvoudig worden vervangen door een andere dedicated Anybus-CC module en direct worden verbonden met dit netwerk zonder dat hardware- en softwareaanpassingen aan het automatiseringsapparaat nodig zijn. Met Anybus-CC zijn besparingen op ontwikkelingskosten tot 70% mogelijk, vergeleken met in-huis ontwikkelwerk. Gestandaardiseerde hardware en software interfacet onafhankelijk van het netwerk.

“Een andere belangrijke factor was dat veel meer flexibele communicatie met PLC’s mogelijk werd. Dankzij HMS konden onze aandrijvingen worden bestuurd met een PLC, gebruikmakend van industriestandaards. Met HMS kunnen we interfacen met alle belangrijke veldbussen. Naast hun eigen locale input/output (I/O) en CANopen expansie, hebben onze aandrijvingen tevens optionele kaartslots, die configurabiliteit leveren voor specifieke toepassingen waarbij Anybus-CC wordt gebruikt.”
“HMS is zonder twijfel een partner voor de toekomst, omdat het bedrijf flexibiliteit biedt voor bestaande series en voor nieuwe generaties aandrijvingen”, concludeert David Greensmith.

Baldor Electric is een Amerikaans bedrijf met het hoofdkwartier in Fort Smith, Arkansas. Met 7000 medewerkers, een omzet van $2 miljarden en 26 fabrieken in de VS, Canada, Engeland, Mexico en China, is het bedrijf een ongeëvenaarde leider in de VS. Baldor verkoopt zijn oplossingen via dochterbedrijven en distributeurs in meer dan 70 landen. De ontwikkeling van aandrijvingen en besturingen is gebaseerd op twee locaties, het VS hoofdkwartier en de vestiging in Groot-Brittannië.

“De achtergrond van het bedrijf is motion control en positionering voor complexe systemen”, legt David Greensmith uit. “We hebben een leidende positie op het gebied van intelligente aandrijfprogrammering die is gebaseerd op flexibiliteit en gebruiksgemak.”

In het Europese hoofdkwartier van Baldor in Groot-Brittannië zijn 92 medewerkers werkzaam, waarvan 30 zich bezighouden met ontwikkelwerk.

Meer informatie: http://www.baldormotion.com/products/servodrives/overview.asp

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers