www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

CAN Gateway for ET 200S

De nieuwe 1 SI CANopen uitbereidingsmodule voor het SIMATIC ET200S I/O systeem verbindt CAN 2.0A en CANopen apparaten met de SIMATIC wereld.

CAN Gateway for ET 200S
HMS heeft de functionaliteit uitgebreid van zijn 1 SI CANopen module voor het SIMATIC ET200S I/O systeem met de integratie van het CAN 2.0A protocol. Als aanvulling op het standaard CANopen protocol, kan de HMS 1 SI CANopen module ook worden gebruikt voor de transmissie/ontvangst van CAN 2.0A frames, ongeacht het bovenliggende CAN applicatieprotocol. De uitgebreide functionaliteit levert maximale toepasbaarheid en flexibiliteit van de CAN Gateway. Typische applicaties omvatten alle soorten machines en automatiseringssystemen waarin voor CAN of CANopen geschikte apparatuur wordt gebruikt in combinatie met Siemens PLC’s.

De HMS 1 SI CANopen module past mechanisch in het standaard ET200S systeemrek en kan worden gebruikt in combinatie met alle andere modules uit de ET200S familie. De module kan worden geëngineerd met STEP7, waardoor configuratie en diagnostiek worden vergemakkelijkt. STEP7 maakt tevens het upgraden van reeds bestaande 1 SI CANopen boards mogelijk met deze nieuwe functionaliteit. Gebruikmakend van de standaard PROFIBUS of PROFINET bus coupler van de ET200S, kan de 1 SI CANopen module worden gebruikt in combinatie met de brede range automatiserings- en besturingssystemen van Siemens.

HMS ondersteunt gebruikers van zijn 1 SI CANopen module met nieuwe PLC functieblokken die worden gebruikt om CAN 2.0A frames direct in het PLC programma te creëren en analyseren. Op basis van deze functieblokken kunnen PLC programmeurs eenvoudig klantspecifieke CAN applicatieprotocollen of specifieke CAN applicatieprofielen implementeren.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers