www.technologieenindustrie.com
BRADY

Nieuwe tags voor transpalletten verbeteren de toestelveiligheid

Met de nieuwe tags voor transpalletten en elektrische transpalletten van Brady kunnen bedrijven de wettelijke conformiteit verhogen, de controles van transpalletten verbeteren en de inspectieresultaten delen op het toestel zelf om zo de veiligheid te verbeteren.

Nieuwe tags voor transpalletten verbeteren de toestelveiligheid

Meer wettelijke conformiteit
In artikel 5 van EU-richtlijn 2009/104/EG staat dat toestellen, waaronder transpalletten, regelmatig moeten worden gekeurd door een bevoegde persoon en dat deze keuringen schriftelijk moeten worden vastgelegd en bewaard. De tags voor transpalletten en elektrische transpalletten van Brady maken conformiteit met de richtlijn veel eenvoudiger omdat ze kunnen worden bevestigd op transpalletten voor eenvoudige inspectie en omdat ze plaats bieden voor respectievelijk 21 of 31 inspectieresultaten en handtekeningen van inspecteurs op een verwijderbare insteekkaart.

Toestelcontroles op basis van best practices
Op de achterkant van elke tag bevindt zich een overzichtelijke checklist voor de operator op basis van best practices ter ondersteuning van kwalitatieve toestelcontroles om de best mogelijke toestelveiligheid te realiseren. Er zijn aparte checklists op basis van best practices beschikbaar voor transpalletten en elektrische transpalletten.

Zichtbaar op het toestel zelf
De taghouders kunnen gemakkelijk op de transpalletten worden bevestigd met een kabelbinder of lijmstrip. Zo kunnen alle relevante medewerkers de status van de laatste inspectie zien op de transpallet zelf. Een handtekening van een bevoegde inspecteur bevestigt dat de transpallet geschikt is voor gebruik na de inspectie. Als de transpallet niet gebruiksklaar is, kan de bevoegde inspecteur de insteekkaart verwijderen en wordt de waarschuwing "Niet gebruiken" zichtbaar op de lege houder, zodat werknemers weten dat ze best een andere transpallet gebruiken die wel veilig is voor gebruik. De tags voor transpalletten en elektrische transpalletten zijn verkrijgbaar in verschillende talen.

Meer informatie over het gebruik van tags om de toestelveiligheid te verbeteren vindt u in de gratis statusmarkeringsgids van Brady op de Brady-website of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Nieuwe tags voor transpalletten verbeteren de toestelveiligheid
Nieuwe tags voor transpalletten verbeteren de toestelveiligheid
Nieuwe tags voor transpalletten verbeteren de toestelveiligheid

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers