www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks AB (publ) verwerft meerderheid in Duits bedrijf WEBfactory GmbH

Halmstad, 13 maart 2019. HMS Industrial Networks AB, een volledige dochteronderneming van HMS Networks AB (publ), heeft 74,9% van alle aandelen verworven van het Duitse bedrijf WEBfactory GmbH in Buchen, Duitsland, een toonaangevende leverancier van webgebaseerde softwareoplossingen voor het Industrial Internet of Things, IIoT.

HMS Networks AB (publ) verwerft meerderheid in Duits bedrijf WEBfactory GmbH

Opgericht in 1994 als system integrator binnen SCADA, introduceerde WEBfactory in 2000 haar eerste eigen software. Inmiddels is WEBfactory een gerenommeerd softwarebedrijf met klanten over de hele wereld, vooral bekend om zijn i4 reeks softwarepakketten. Het i4 programma focust op IIoT gerelateerde klantuitdagingen, zoals datacollectie, analyse en visualisatie, en omvat de volgende hoofdcomponenten:

  •  i4connected - een flexibel IIoT platform dat installaties, machines, systemen en gebouwen digitaal met elkaar verbindt, waardoor slimme toepassingen zoals remote monitoring, predictief onderhoud en energiebeheer mogelijk zijn. KPI data van de aangesloten apparatuur worden in real time geleverd, waarna deze kunnen worden verwerkt, geanalyseerd en geïntegreerd in elke IIoT/IT toepassing.
  •  i4SCADA - webgebaseerde software waarmee toegesneden data- en procesvisualisatie gerelateerd aan machines, productie-installaties en gebouwbeheersystemen mogelijk is.   
  • i4BACnet – webgebaseerde management en operations software voor gebouwbeheersystemen, die gecertificeerd is volgens de BACnet standaard

"Met WEBfactory voegen we een zeer competente en toekomstbestendige softwaredimensie toe aan het HMS aanbod voor IIoT", aldus Staffan Dahlström, CEO van HMS Networks. "De i4 softwareproducten maken het voor HMS klanten en partners mogelijk om daadwerkelijk slimme productie en diensten te realiseren. We zijn ook enthousiast over de synergieën die bereikt kunnen worden door gebruik van onze Anybus, Ixxat, Ewon en Intesis hardware producten voor het verzenden van data naar de i4 suite vanaf apparaten en machines in productielocaties en gebouwen."

  "We zijn erg enthousiast om onderdeel te worden van HMS. Samen met de aanvullende industriële hard- en softwaretechnologieën van HMS, zijn we zo in staat om zeer aantrekkelijke oplossingen voor IIoT te bieden, klaar om te worden geïntegreerd in elk third party IT/IIoT systeem", zegt Bernhard Böhrer, CEO van WEBfactory GmbH.

 

WEBfactory GmbH, inclusief zijn volledige dochteronderneming in Roemenië, heeft 27 mensen in dienst en heeft naar verwachting in 2019 een omzet van 2,5 miljoen euro. De overname zal een beperkte invloed hebben op de winst per aandeel van HMS in 2019. HMS heeft 74,9% van alle aandelen in WEBfactory verworven. De resterende 25,1% is in handen van CEO Bernhard Böhrer, die tevens als algemeen directeur aan blijft. De deal zal naar verwachting op 1 april 2019 worden afgerond.

 

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Staffan Dahlström, CEO HMS, +46 (0)35 17 29 01

Joakim Nideborn, CFO HMS, +46 (0)35 710 6983

 

Deze informatie is van dien aard dat HMS Networks AB (publ) verplicht is deze openbaar te maken in overeenstemming met de EU Market Abuse Regulation, de Zweedse Financial Instruments Trading Act en de Zweedse Securities Market Act. De informatie werd op 13 maart 2019 om 13.00 uur CET ter publicatie voorgelegd.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers