www.technologieenindustrie.com
Southco

Southco vergrendelingsoplossingen vergroten datacenterveiligheid

Onderzoek naar marktontwikkelingen bevestigt dat, ondanks het economisch tij, steeds meer datacenters plannen hebben om in 2010 en in de jaren erna flink uit te breiden.

Southco vergrendelingsoplossingen vergroten datacenterveiligheid
Door datacentermedewerkers wordt zowel aan fysieke als aan netwerkbeveiliging en -toegang groot belang gehecht. Inbreuk op de veiligheid kan niet alleen leiden tot grote uitval, resulterend in operationele verliezen voor bedrijven, maar kan ook twijfel zaaien over de betrouwbaarheid van een datacenter provider en de integriteit en de reputatie van bedrijven in de markt schaden. Toegangscontrole speelt daarom een cruciale rol bij het ontwerpen, bouwen en bepalen van de infrastructuur van datacenters. Met de toenemende hoeveelheden bedrijfskritische hardware die wordt ingebouwd in ruimtes en de opkomst van collocatie datacenters, wordt het beheersen en beperken van toegang tot die omgevingen een groeiende zorg voor de operators, ontwikkelaars en integrators die actief zijn binnen de datacommunicatie sector.

Een belangrijk element bij het vergroten van de veiligheid van de infrastructuur van een datacenter en het verbeteren van het ruimteontwerp met toegangscontrole functionaliteit, is de keuze van betrouwbare, intelligente vergrendelingssystemen. De juiste keuze voor toegangscontrole zal tevens helpen de kosten te verlagen door energie-efficiëntie en het verbeteren van de product- en systeembetrouwbaarheid. Even belangrijk is de selectie van toegangshardware, die kan worden verbonden met bestaande software om controle en toezicht mogelijk te maken, zoals wie toegang heeft gekregen, en wanneer.

Ulrike Sturman, Industry Marketing Manager voor Diversified Technologies bij Southco, legt uit: "Met al deze belangrijke kwesties om rekening mee te houden, is het geen wonder dat bedrijven die zich bezighouden met access control activiteiten samenwerking zoeken met gespecialiseerde, toonaangevende partners, zoals Southco, als het gaat om de concrete toegangshardware. Bij Southco hebben we onze expertise op het gebied van toegangsoplossingen gecombineerd met innovatieve elektronische vergrendeling en toegang, tot het hoogst bereikbare op het gebied van intelligente, veilige en ergonomische acces control. Wij leveren een verscheidenheid aan oplossingen voor elektronische toegangsapparaten waarmee aan vele toepassingseisen kan worden voldaan: van eenvoudige stand-alone bedieningspanelen en elektronische sleutels tot RF-gebaseerde prox lezers en RF afstandsbedieningssystemen. Speciaal voor datacenteromgevingen, hebben we elektronische vergrendelingstechnologie ontwikkeld die de meest superieure oplossing op de markt biedt. In de eerste plaats is dit bereikt door de aandrijving van een elektromechanische vergrendelingssysteem door middel van een motor, die zorgt voor extra betrouwbaarheid en energiebesparing.”

Het hart van het Southco systeem voor datacentervergrendeling is het 'vlaggenschip' H3-EM Swinghandle - een elektronische draaihandelsluiting met een opvallende blauwe LED statusindicator die zorgt voor de intelligente lokale en afstandsfunctionaliteit van een handmatig vergrendelingssysteem, met als bijkomend voordeel elektronische vergrendeling en ontgrendeling. Het modulaire ontwerp is geschikt voor een- of meerpuntsvergrendeling met een laag vermogen, motor aangedreven sluitmechanisme en een zwaar beveiligde handmatige DIN slot overbrugging. Het slot integreert direct met standaard industriële rack monitoring/toegangscontrolesystemen, terwijl geïntegreerde sensoren de status gesloten/vergrendeld detecteren.

Andere belangrijke elektronische toegangsoplossingen (EAS), die door Southco zijn ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de toenemende fysieke en netwerkbeveiligings- en toegangseisen van datacenters, zijn de push-to-close R4-EM elektronische draaivergrendeling - die het gemak van elektronische toegangscontrole combineert met de veiligheid van een bewezen, volledig metalen draaivergrendeling in een compact geïntegreerd pakket, alsmede de EM-10 elektronische sluiting. Deze ‘next-generation’ toegangscontroleoplossing biedt het gemak van elektronische toegang en push-to-close werking in één unit. De lage installatiekosten, het compacte ontwerp en de veelzijdige installatieopties maken het tot een eenvoudige, betaalbare oplossing voor nieuwe of retrofit toepassingen.

Alle Southco elektronische toegangsoplossingen geven een elektronische 'handtekening'™ elke keer dat het slot wordt bediend. Gecombineerd met een unieke input identificatie, kan het systeem de nodige output leveren aan ruimtecontrole- en monitoringsystemen. Elk product is ontworpen als een ‘drop-in’ vervanger voor bestaande mechanische grendels.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers