www.technologieenindustrie.com
FLIR Systems Trading Belgium BVBA

Regelschakelaars

De conditie van regelschakelaars beoordelen met warmtebeeldtechnologie


De uitdaging van de klant
Als een regelschakelaar defect raakt, valt de hele transformator uit. De schade van een defecte transformator kan in de miljoenen lopen. Denk maar eens aan de overuren en andere extra kosten die bij een haastige reparatie komen kijken. Bovendien heeft deze storing negatieve gevolgen voor tal van distributiecircuits en de rest van het elektriciteitsnet, omdat de belasting moet worden omgeleid om de getroffen circuits van stroom te voorzien. Door regelmatig de conditie van regelschakelaars te beoordelen en problemen al op te merken voordat er een defect ontstaat, vermijdt u uitvaltijd en houdt u de reparatiekosten laag.

RegelschakelaarsRegelschakelaars
Een regelschakelaar is cruciaal voor de werking van een transformator

Een oplossing
Een warmtebeeldcamera is een waardevol hulpmiddel voor de realtime registratie of bewaking van temperaturen. Hiermee kunt u de conditie van een regelschakelaar beoordelen en controleren of deze voldoet aan de richtlijnen van het EPRI. Een regelschakelaar mag niet warmer worden dan de hoofdtank van de transformator en het temperatuurverschil tussen de boven- en onderkant mag niet meer dan 5°C zijn. Een temperatuurstijging kan duiden op een probleem. Vaste warmtesensoren als de FLIR AX8 houden de temperatuurtrends van kritieke componenten non-stop bij, ook die van regelschakelaars. U kunt zelfs gegevens verzenden via het lokale netwerk of een cloudoplossing.

RegelschakelaarsRegelschakelaars
Vaste warmtesensoren houden de temperatuurtrends non-stop bij


Het resultaat
Door de toestand van een transformator te bewaken met vaste warmtesensoren, krijgt u beter inzicht in de temperatuurtrends van een regelschakelaar en kunt u kritieke beslissingen nemen over de conditie van de transformator vóór deze uitvalt. Dankzij nauwkeurige realtime gegevens verloopt uw inspectie een stuk efficiënter. U kunt achter het hek blijven en toch beschikken over nauwkeurige realtime gegevens, zodat u efficiënter en veiliger te werk kunt gaan.
Regelschakelaars
 FLIRAX8

Wilt u weten hoe FLIR u kan helpen bij het inspecteren van onderstations en systemen voor elektriciteitstransport, of een productdemonstratie inplannen? Ga dan naar: www.flir.com/substation-transmission
De beelden zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie.nnen? Ga dan naar: www.flir.com/substation-transmission

De beelden zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers