www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Skynet verhoogt doorvoercapaciteit paketten met de crossbelt sorters van Interroll

S. Antonino, Zwitserland. L.A.C. Conveyors and Automation heeft in nauwe samenwerking met Interroll een volledig kant-en-klaar sorteersysteem geïnstalleerd bij een Britse sorteerfaciliteit van de toonaangevende koeriersdienst, Skynet Worldwide Express. De centrale verticale crossbelt sorter realiseert een maximale sorteersnelheid van 4.000 pakketten per uur.


Skynet Worldwide Express, opgericht in 1972, is uitgegroeid tot 's werelds grootste onafhankelijke koeriersnetwerk met meer dan 1.000 vestigingen in 209 landen en regio’s. Het bedrijf, dat alles bezorgd, van ansichtkaarten tot concertvleugels, heeft zijn Britse hoofdkantoor in Hounslow, naast de Londense luchthaven Heathrow Airport. Met een sterke focus op het bieden van persoonlijke service, flexibiliteit en aandacht voor detail, ondervond het team in Hounslow echter dat de pakketcapaciteit onder druk stond.

Het magazijn was oorspronkelijk gebouwd voor opslag, maar Skynet besloot om een nieuw sorteersysteem te installeren om aan de groeiende vraag van klanten te kunnen voldoen. Het bedrijf wendde zich tot LAC Conveyors, een toonaangevende fabrikant van transport- en automatiseringssystemen, die op zijn beurt een beroep deed op de diensten en oplossingen van Interroll.

De sorteermachine werd primair geïnstalleerd om uitgaande pakketten voor klanten in Europa en Azië te verwerken, waarbij de sorteernauwkeurigheid de onderscheidende factor was. Een andere eis van Skynet was effectief gebruik van de ruimte.

Ruimtebesparing door modulaire crossbelt sorter
L.A.C. beoordeelde drie typen sorters en koos voor de bewezen mogelijkheden van de verticale crossbelt sorter van Interroll. Het belangrijkste kenmerk van deze sorteris het onderscheidende ruimtebesparende ontwerp dankzij een compacte modulaire benadering. "Een breedte van slechts 1,7 m is bijvoorbeeld voldoende voor het installeren van een verticale sorter met 400 x 400 mm crossbelt dragers. Deze configuratie kan ook waardevolle ruimte besparen als volle containers via de sorters worden getransporteerd, wat in de sector uniek is", aldus Steve Nuttall, Sales Manager bij LAC Conveyors.

4.000 pakketten per uur
Door de beperkte beschikbare ruimte in het nieuwe deel van het magazijn moest het systeem zo veel mogelijk worden ingekort, terwijl de eis van 4.000 pakketten per uur gehandhaafd bleef. De sorteergoten zijn daarom zo geconfigureerd dat ze aan slechts één kant kunnen worden gelost, zodat de ruimte zo optimaal mogelijk wordt benut. Voor de sorters is door LAC een bandtransporteur met indexmarkeringen geïnstalleerd die zorgt voor een initiële ruimte tussen de pakketten. Vervolgens worden de pakketten gescand en worden gewicht en volume van elk pakket verzameld.

"Het Interroll team hield LAC en Skynet geïnformeerd over en betrokken bij alle stadia van het onderzoek, door de verschillende opties voor te leggen en toe te lichten, zodat uiteindelijk naar de juiste oplossing kon worden toegewerkt", vertelt Ian Gray, Sales Applications Manager bij Interroll Ltd. "In november 2018 is de nieuwe sorteerder geïnstalleerd, op tijd voor de drukke Kerstperiode. Uiteindelijk is daarmee de doorvoercapaciteit vergroot en ruimte gecreëerd voor toekomstige groei van het bedrijf.”

"Interroll en LAC hebben een eersteklas systeem en installatie geleverd", vertelt Lee Smith, London Operations Manager voor Skynet. "De sorter, de bijbehorende bandconveyors en scanapparatuur hebben enorm bijgedragen aan de verbetering van onze workflow en het gemak waarmee het Interroll team de installatie coördineerde, zorgde ervoor dat dit project op tijd werd opgeleverd.”

 

Skynet verhoogt doorvoercapaciteit paketten met de crossbelt sorters van Interroll
Skynet verhoogt doorvoercapaciteit paketten met de crossbelt sorters van Interroll
 

Bijschrift: Verticale crossbelt sorters van Interroll onderscheiden zich als het gaat om het leveren van hoge doorvoersnelheden en ruimtebesparing.  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers