www.technologieenindustrie.com
FLIR Systems Trading Belgium BVBA

Inspectie van distributiepanelen onder hoogspanning

Storingen voorkomen en brandgevaar herkennen



De uitdaging van de klant

Een onverwacht defect in een elektrisch paneel kan ernstige en kostbare gevolgen hebben voor uw bedrijf. Bij oververhitting van aansluitingen of componenten riskeert u namelijk niet alleen productieverlies vanwege de ongeplande uitvaltijd, maar ook verliezen als gevolg van brand, die kan ontstaan door kortsluiting of een kabel die vlam vat. Helaas kunt u een defect niet altijd zien aankomen, omdat problemen vaak letterlijk niet zichtbaar zijn.

Inspectie van distributiepanelen onder hoogspanningInspectie van distributiepanelen onder hoogspanning
Op warmtebeelden ziet u hotspots op zekeringen en kabelaansluitingen

Een oplossing

Als u bij de routinecontroles van uw panelen een warmtebeeldcamera gaat gebruiken, beschikt u over belangrijke informatie die u met alleen uw ogen niet gekregen had. Met een warmtebeeldcamera ziet u namelijk precies welke onderdelen van uw elektrische installatie overbelast dreigen te raken – nog voordat ze daadwerkelijk uitvallen. Zo krijgt u de kans onderhoud te plannen om elektrische problemen op te lossen voordat de situatie ernstiger en kostbaarder wordt. Een hoogwaardige warmtebeeldcamera, zoals de FLIR T540 met een lens van 24°, geeft u nauwkeurige temperatuurmetingen terwijl u zelf op veilige afstand van het elektrische paneel kunt blijven. Bij FLIR vindt u ook diverse digitale multimeters en stroomtangen, zoals de CM46. Die laatste is speciaal ontworpen om het verrichten van metingen binnen elektrische panelen te vereenvoudigen. Voor kasten onder hoogspanning of ontoegankelijke componenten zijn de IR-vensters van FLIR ideaal. Deze zijn handig op het voorpaneel te monteren, zodat u uw inspectie kunt uitvoeren zonder demontage.

Inspectie van distributiepanelen onder hoogspanningInspectie van distributiepanelen onder hoogspanning
Warmtebeeldtechnologie geeft u nauwkeurige temperatuurmetingen terwijl u zelf op veilige afstand van het elektrische paneel kunt blijven

Het resultaat
Door uw panelen regelmatig met een warmtebeeldcamera te inspecteren, detecteert en lokaliseert u temperatuurgerelateerde problemen in een handomdraai. Denk hierbij aan losse aansluitingen, slecht contact, problemen met zekeringen, ongelijkmatige belasting en belaste aarding. Nu kunt u reparaties inplannen en preventief onderhoud uitvoeren om het risico op elektriciteitsbrand, onverwachte defecten en stroomuitval terug te dringen.

Inspectie van distributiepanelen onder hoogspanning
Wilt u weten hoe FLIR u kan helpen bij het inspecteren van systemen voor elektriciteitsdistributie, of een productdemonstratie inplannen? Ga dan naar: www.flir.com/power-distribution

De beelden zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

FLIR Systems Trading Belgium BVBA
Inspectie van luchtlijnen
FLIR Systems Trading Belgium BVBA
INSPECTIE EN DIAGNOSE VAN ISOLATOREN IN ONDERSTATIONS

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers