www.technologieenindustrie.com
Southco

Zorgen voor de juiste specificatie van vergrendeling en scharnier

SOUTHCO geeft aan hoe de vergrendeling- en scharnieroplossing een integraal onderdeel is van het succes van het ontwerp van een behuizing.

Zorgen voor de juiste specificatie van vergrendeling en scharnier
Terwijl de specificatie van de juiste toegangshardware voor een behuizing niet overdreven ingewikkeld hoeft te zijn, kan het nooit een geval van 'one size fits all' zijn. De vergrendeling- en scharnieroplossing is een integraal onderdeel van het succes van het ontwerp van een behuizing en moet daarom integraal onderdeel zijn van het ontwerpproces.

Als wereldwijde marktleider op het gebied van toegangshardware voor behuizingen, levert SOUTHCO een veelheid van vergrendeling- en scharnieroplossingen. Om te helpen bij het selecteren van de beste opties voor elke toepassing, hebben de ontwerpers een aantal belangrijke criteria vastgesteld voor de toegangshardware in behuizingapplicaties, die van invloed zijn op de prestaties van de behuizing, de veiligheid en de economie.

De eerste stap bij het selecteren van de juiste oplossing is het identificeren van de primaire prestatiekenmerken voor de bepaalde applicatie en deze vervolgens te matchen met de juiste bestaande toegangshardware optie, of de ontwerpcriteria voor de applicatie te gebruiken als inputparameters voor een nieuw ontwerp op maat van de toegangshardware.

Bent u bijvoorbeeld op zoek naar snelle, eenvoudige, economische vergrendelingalternatieven? Heeft u behoefte aan een zekere mate van flexibiliteit om te compenseren voor variaties in materiaaldimensies of veranderde greepafmetingen? Als het antwoord op die vragen ‘ja’ is, kunnen nokvergrendelingen een kosteneffectieve oplossing zijn.

Aan de andere kant, kan de toepassing pakkingen vereisen, of milieuafdichting om te kunnen voldoen aan specifieke industriële normen of om algemene bescherming te bieden tegen stof, elektromagnetische interferentie (EMI) of radiofrequentie-interferentie (RFI). Bij dergelijke toepassingen kunnen drukvergrendelingen het best worden toegepast met een specifieke stijl die gebaseerd is op het ontwerp van de behuizing en installatieomgeving. Andere factoren die zouden kunnen leiden tot de keuze van drukvergrendelingen zijn toepassingen die onderhevig zijn aan trillingen of klepperen.

Als het gemak van een 'slam-shut' werking, met snelle en gemakkelijke toegang tot de behuizing, wenselijk is voor gebruiksvriendelijke bediening, zal de keuze meer in de richting gaan van een ‘push-to-close’ vergrendelingtype, of afsluiten of niet afsluiten. Als de behuizing is uitgevoerd met coplanaire panelen en je moet compenseren voor foutieve uitlijning tussen de twee panelen, kan een trekvergrendeling de twee panelen - of een paneel en frame - samen in hetzelfde vlak trekken. Verschillende hefboom- of roterende stijlen leveren uiteenlopende hoeveelheden trekkracht en kunnen relatief hoge maximale werkbelastingen leveren.

In sommige toepassingen, waarin behuizingdeuren een grote overspanning beslaan,kan een multipuntsvergrendelingoplossing zorgen voor druk-, afsluit- of verborgen actuatorfuncties, voor extra prestaties en veiligheid.

Met een toenemende behoefte om de toegang tot behuizingapplicaties te monitoren, is elektronische toegangstechnologie in opkomst en hard op weg de geprefereerde methode van toegangsbeheer te worden voor een breed scala van productbehuizingen. Goed ontworpen elektronische toegangoplossingen bieden verhoogde veiligheid, verbeterde functionaliteit, betere traceerbaarheid en meer gemak voor een reeks exponentieel groeiende toepassingen. Diverse beschikbare industriële elektronische vergrendelingtypen omvatten ‘push-to-close’, zwenkhendels of rotatie. Elke vergrendeling biedt flexibiliteit bij toegangscontrole, zoals een toetsenbord, card swipe, sleutelhanger, biometrische lezer, of mobiele telefoon.

Een soortgelijk proces wordt toegepast bij de keuze van het scharnier, waarvan er drie belangrijke installatietypen bestaan: extern, embedded of verborgen. Voor het maximaliseren van de beschikbare ruimte in de behuizing, of voor het toevoegen of verwijderen van een deur zonder gereedschap, of als u op zoek bent naar een drop-in vervanging die voldoet aan de meeste standaard paneelcondities, is een extern scharnier misschien wel de meest geschikte optie. Montageopties zijn beschikbaar voor de meeste deur- en kozijnconfiguraties, en zorgen voor een makkelijke installatie. Om tegemoet te komen aan de specifieke eisen van bepaalde toepassingen, bieden op maat gemaakte oplossingen het antwoord.

Voor kasten waarbij het scharnier onzichtbaar moet zijn als de deur gesloten is, of waar de scharnieren binnen in de kast moeten zitten, bieden weggewerkte scharnieren, die onzichtbare montage combineren met makkelijke installatie, zowel veiligheid, als de mogelijkheid om de behuizing er slanker uit te laten zien.

Voor ontwerpen waarin naadloos positiecontrolefuncties moeten worden geïntegreerd, kunnen ingebouwde scharnieren worden ontworpen als een integraal onderdeel van een applicatie. Deze scharnieren faciliteren een verscheidenheid van mogelijkheden voor positiecontrole, terwijl ze tevens passen in een bestaande behuizing voor zowel kleine als grote applicaties. Als meer eisen worden gesteld aan de scharnierbewegingen dan alleen een eenvoudige roterende beweging, bijvoorbeeld bij behoefte aan functies als koppel, arrêtering, dubbele stabiliteit of tegengewicht, kunnen klantspecifiek geëngineerde positioneermechanismen nieuwe niveaus van verfijning en functionaliteit bieden, teneinde te voldoen aan elke ontwerpuitdaging op dit gebied. Door de vroegtijdige betrokkenheid van de juiste toegangshardwarespecialisten tijdens het ontwerpproces, kunnen kostbare ontwerpfouten worden vermeden en kan de beste oplossing voor een toepassing tijdig worden gevonden en ingebouwd teneinde ervoor te zorgen dat de integriteit van het totale ontwerp gegarandeerd blijft.

Vanwege de enorme keuzemogelijkheden, heeft SOUTHCO, om het selectieproces te vereenvoudigen, een ontwerpgids voor behuizingen samengesteld die u in staat stelt om de beste vergrendeling-, scharnier-, pakking- en inbouwoplossingen voor uw toepassing te evalueren, vergelijken en selecteren.

Voor deze gratis gids kunt u terecht op onze homepage onder
www.southco.com

of u kunt contact met ons opnemen via
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers