www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Nieuwe gateway van HMS maakt communicatie van CAN-apparaten met industriële netwerken mogelijk

De Anybus® Communicator CAN is een nieuwe protocolconverter van HMS Industrial Networks. De gateway maakt communicatie mogelijk tussen een industrieel apparaat en een CAN-interface en industriële netwerken als Profibus, Profinet, DeviceNet, Ethernet/IP, EtherCAT of CANopen.

Nieuwe gateway van HMS maakt communicatie van CAN-apparaten met industriële netwerken mogelijk
De Anybus Communicator CAN is ontwikkeld om data uit te wisselen tussen een subnetwerk, running CAN en een netwerk van hoger niveau (Fieldbus of Ethernet). Hiermee kan automatiseringsapparatuur, zelfs die met een tragere CAN communicatie, worden geïntegreerd in hogesnelheid veldbus/Ethernet-netwerken, zonder enige beperkingen op het hoogste netwerk.

Directe connectiviteit voor vele typen apparaten
Momenteel bestaat er een veelheid van propriëtaire CAN-protocollen voor verschillende apparaten, zoals aandrijvingen, sensoren, actuatoren, mens/machine-interfaces, barcode lezers, RFID lezers, weegapparatuur enz. De Anybus Communicator maakt communicatie mogelijk tussen deze apparaten en hogere industriële netwerken, zoals Profibus, Profinet, DeviceNet, Ethernet/IP, EtherCAT of CANopen.

"We hebben veel gedaan met de gebruikerservaring met deze Communicator module", zegt Martin Falkman, Product Line Manager Gateways bij HMS. "De configuratie is gemakkelijk te doen met behulp van de Anybus Configuration Manager, wat betekent dat gebruikers snel een communicatieprotocol kunnen bouwen in een grafische interface, zonder enige programmering. Dit is erg waardevol voor system integrators die snel en eenvoudig CAN-apparaten willen aansluiten op netwerken van een hoger niveau."

Dual-poort Ethernet-switch technologie
Voor de meeste Ethernet versies van de Communicator CAN heeft HMS een dual-poort switch ingebouwd, die doorlussen mogelijk maakt en de noodzaak voor externe switches elimineert. De gateway heeft een snelle doorvoervertraging van niet meer dan 5 milliseconden en wordt geleverd met 3 jaar garantie.

Voor meer informatie: http://www.anybus.com/products/abccan.shtml

Wat is een Anybus Communicator Gateway?
Met de Anybus Communicator kan vrijwel elk automatiseringsapparaat met een eigen CAN of seriële RS232/422/485 communicatie-interface worden aangesloten op veldbus -en industriële Ethernet netwerken. De Communicator voert een intelligente conversie uit tussen het automatiseringsprotocol en het gekozen industriële netwerk.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers