www.technologieenindustrie.com
EPLAN

EPLAN Data Portal 2.0

Eenvoudig en met maximale snelheid zoeken en vinden zijn de belangrijkste voordelen van het nieuwe EPLAN Data Portal dat intussen al de gegevens bevat van meer dan 120.000 onderdelen. Gebruikers profiteren van de toegang tot de nieuwste up-to-date gegevens die met het nieuwe EPLAN Platform 2.0 nog sneller en eenvoudiger in hun engineering werkzaamheden geïntegreerd kunnen worden.

EPLAN Data Portal 2.0
Na de lancering van het EPLAN Platform 2.0 is het nieuwe EPLAN Data Portal 2.0 nu live gegaan. Gebruikers profiteren van nieuwe tijdsbesparende functies op dit online portal, waarmee ze makkelijker fabrikanten- en onderdeelgegevens kunnen selecteren en gebruiken. De integratie van nog veel meer fabrikanten- en onderdeelgegevens zorgt voor aanzienlijke praktische voordelen. Een nieuw lid van het portal is Leuze Electronic, fabrikant van opto-elektronische sensoren, die in EPLAN macro's van geselecteerde schakelcomponenten heeft ingevoerd, evenals vele veiligheidgerichte sensoren. Op tijd voor versie 2.0, heeft ook Festo een selectie van pneumatische componenten ingevoerd.

Meer fabrikanten - meer gegevens
Mitsubishi Electric is toegetreden tot de lijst van nieuwe fabrikanten met gegevens voor PLC's en converters en Dehn + Söhne heeft het aanbod op het gebied van bliksem- en overspanningsbeveiliging uitgebreid. Maar dat is niet alles: ABB heeft haar gegevens geüpdatet en Phoenix Contact heeft haar uitgebreide productassortiment aangepast. Op de SPS/IPC/Drives vakbeurs, zal Blomberger de volgende update presenteren, waarmee hun onderdeelgegevens ook de nieuwste EPLAN Electric P8 2.0-functionaliteit ondersteunen. Toekomstige interessante perspectieven zijn: de geplande integratie van Endress + Hauser, die in Neurenberg zal worden aangekondigd.

Functie per functie

Afgezien van de waardevolle fabrikantengegevens, kunnen gebruikers zich ook verheugen in een groot aantal nieuwe portalfuncties. Een van de lang verwachte hoogtepunten daarbij is de "unique ID" waarmee een artikel in het EPLAN Data Portal duidelijk kan worden geïdentificeerd. Met deze ID kunnen de gegevens op de portal worden bijgewerkt, zelfs als het lokale onderdeelnummer is veranderd. En indien de fabrikant dit wenst, kunnen de onderdeelgegevens nu op basis van de regionale beschikbaarheid worden weergegeven en gefilterd. Gebruikers kunnen de voor hun doelgroep relevante gegevens snel en eenvoudig selecteren en zich concentreren op de voor hun relevante componenten. De geoptimaliseerde gebruikersinterface is daarbij een doorslaggevende factor. Deze heeft bijvoorbeeld nu filteropties die kunnen worden verborgen en zo de downloadtijden van pagina’s aanzienlijk kunnen verkorten.

Sneller zoeken, makkelijker vinden

De transparantie van gegevens is nu verbeterd, doordat het aantal artikelen per productgroep kan worden weergegeven, inclusief alle subgroepen in de fabrikantcatalogus. Dit maakt het makkelijk om te kiezen uit een groot aantal uitgebreide catalogi – het tijdrovende bladeren is daarmee verleden tijd. Een andere bijzonderheid zijn de nieuwe accessoirelijsten voor gebruikers die gebruik maakten van het geoptimaliseerde accessoirebeheer in de versie 2.0 van het data portal. Andere nieuwe functies zijn: het automatisch downloaden van functiesjabloon macro's, referentieonderdelen die al compleet zijn voor de montage lay-out en de levenscyclus status van eerdere en volgende onderdelen, zodat de gegevens altijd up-to-date zijn.

Snel, makkelijk en handig: de configurator technologie
De volgende stap om de beschikbaarheid en het gebruik van CAE-data van onderdelen te verbeteren, is de integratie van leverancierspecifieke productconfigurators in het EPLAN Data Portal. Momenteel werken Rockwell, Endress & Hauser en EPLAN samen in een gemeenschappelijk project om een naadloze interface te bouwen tussen de E & H productconfigurator en het EPLAN Data Portal. Engineers zijn dan in staat om de benodigde E & H-onderdelen te configureren middels de configurator en de gedetailleerde CAE gegevens vervolgens via drag-and-drop rechtstreeks in hun projectdocumentatie in te voeren – high-end engineering op het hoogste niveau. De integratie van Rittal Therm is eveneens een technologische mijlpaal. Alle benodigde componenten, samenstellingen en toebehoren worden eenvoudig geconfigureerd en vervolgens ingevoerd in de 3D-montage lay-out van de behuizing.

EPLAN_Data_Portal_01.jpeg:
Naast tal van nieuwe en uitgebreide functies, levert versie 2.0 van EPLAN Data Portal veel nieuwe onderdeelgegevens van fabrikanten als Festo, ABB, Phoenix Contact, Endress + Hauser, etc.

EPLAN_Data_Portal_PLC_navigator.jpeg
Voorbeeld van een Allen Bradley PLC component in het EPLAN Data Portal met part views in de PLC navigator en andere views in EPLAN.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers