www.technologieenindustrie.com
CONTA-CLIP

Flensplaat KDS-FP - kabelmanagement op zijn best

Met de KDS-FP flensplaat tilt CONTA-CLIP het gereedschap loze click-and-push-concept van haar kabeldoorvoersysteem KDS-Click voor schakelkastbouwers naar een hoger niveau. Het bedrijf introduceert deze nieuwe oplossing waar patent op is aangevraagd. Met dit systeem komen de CONTA-CLIP experts vooral tegemoet aan de behoeften van producenten van serie- en speciaal machines, die te maken hebben met bekabelingeisen voor schakelkasten die voortdurend aan verandering onderhevig zijn.

Flensplaat KDS-FP - kabelmanagement op zijn best

Afbeelding: Flensplaat KDS-FP biedt flexibel kabelmanagement en IP66-bescherming

KDS-FP is een zeer flexibele oplossing voor het managen van kabels en pneumatische of hydraulische leidingen: aantal en diameter van de vereiste gaten kunnen op elk moment probleemloos worden aangepast zonder dat men moet boren, zagen of andere bewerkingen moet uitvoeren. Het systeem biedt continu een betrouwbare IP66-afdichting. Eerst wordt in de wand van de schakelkast een standaard gat volledig afgedicht door er de flensplaat op te schroeven. Vervolgens kunnen naar wens maximaal drie plaatdelen op de vooraf bepaalde breukpunten worden uitgebroken, zonder gereedschap. Achter elk uitgebroken segment bevindt zich een opening van 40 x 110 mm dat verder kan worden onderverdeeld in maximaal tien frameopeningen door op de juiste plekken frame-inlays uit de KDS-Click serie erin vast te klikken. De inlays zijn leverbaar als standaard partities, T-stukken of als kruis- en dubbelkruisvorm, zodat iedere configuratie van de framegaten mogelijk is.

CONTA-CLIP levert een continu groeiend programma van verschillende dichtingselementen (momenteel ongeveer 100) voor het afdichten van leidingen en buizen van verschillende diameters en voor de doorvoer van meerdere kabels via één frameopening. De dichtelementen, die aan de zijkant zijn voorzien van een golf snede, worden eenvoudig om de bedrading aangebracht en zorgen niet alleen voor een goede afdichting, maar bieden tevens een betrouwbare trekontlasting. Nadat de kabels zijn voorzien van een dichtingselement worden deze vanaf de binnenkant van de schakelkast in de frame openingen geduwd die middels de inlays zijn geconfigureerd.

Dankzij de conische vorm kunnen de dichtingselementen eenvoudig door de frameopening of de inlays worden geduwd en even makkelijk worden verwijderd voor nieuwe of extra bekabeling. Ongebruikte frameopeningen worden veilig afgesloten met blind dichtingselementen. Dit zorgt ervoor dat bekabeling eenvoudig kan worden aangepast, zelfs bij enkele kabels, zonder dat het frame hoeft te worden gedemonteerd. Momenteel zijn twee typen flensplaat leverbaar: KDS-FP-2x10/24 en KDS-FP-3 x 10/24 voor respectievelijk maximaal 20 of maximaal 30 configureerbare frameopeningen.

Voor gebruikers die een extra trekontlasting van de kabel aan de binnenkant van de schakelkast willen, biedt een extra vergrendeling voor de dichtingselementen de gereedschap loze oplossing die kan worden vastgeklikt in uitsparingen aan de achterkant van de flensplaat.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers