www.technologieenindustrie.com
ARC INFORMATIQUE

Nieuwe PcVue 10.0: de SCADA oplossing om uw productiviteit te verhogen

De nieuwe PcVue 10.0 tools, Application Architect en Application Explorer, kunnen tot 50% van de ontwikkelingstijd bekorten gedurende de totale levenscyclus van de applicatie. Vanaf de ontwerpfase tot en met het testen, van onderhoud tot re-engineering, zijn de tools gericht op alle gebruikers, van applicatieontwikkelaar tot incidentele gebruiker.

Nieuwe PcVue 10.0: de SCADA oplossing om uw productiviteit te verhogen
Tegenwoordig worden de totale kosten van het verwerven van een supervisory applicatie niet alleen in termen van licentiekosten gerekend, maar ook in termen van benodigde ontwikkelingstijd. Applicaties veranderen in de loop van de tijd door het toevoegen van nieuwe functies en verbeteringen, daardoor moet ook met de kosten van upgrades en correctief onderhoud rekening worden gehouden. In dat opzicht is PcVue 10.0 een innovatieve oplossing. Naast het leveren van high-performance tools voor het makkelijk ontwerpen van applicaties, bevat het de instrumenten die nodig zijn voor snel onderhoud: diagnostiek, objectgeoriënteerde aanpassingen, wijzigingendistributie enz, met dien verstande dat de specificaties en het gedrag van de applicatie betrouwbaar zijn.

Voor de eerste keer geleverd met PcVue 10.0, omvat Application Explorer alle configuratiefuncties voor een supervisory project. Het is gebaseerd op ergonomische voorschriften voor systeemomgevingen, waardoor PcVue nog gemakkelijker te gebruiken is. Application Explorer faciliteert het gebruik van boomstructuren en lists, Multiple Document Interface, copy/cut/paste inclusief sub-items, intuïtieve navigatie binnen de applicatie, het gebruik van previous/next knoppen en een scala aan weergaveopties (iconen, lijsten, details enz.), samen met standaard Windows sneltoetsen.

Application Architect is een krachtige nieuwe tool waarin high-level mechanismen zijn ingebouwd voor templating en hergebruik van componenten. Hiermee kunnen re-usable objects gecreëerd worden, waaronder niet alleen graphics, symbolen en blokschema's, maar eveneens de meest gangbare configuratie-elementen, zoals variabelen, alarmsignalen en hun bijbehorende werking: events, archivering, drempels, commando's, scripts enz. Applicaties kunnen in vier stappen worden gemaakt. Het begint bij het modelleren, dat bestaat uit het bepalen van de input en output variabelen, het gedrag, de grafische weergave enz. Dan volgt de configuratie voor het identificeren en vaststellen van gemeenschappelijke kenmerken en verschillen tussen de processen binnen een template. Daarna volgt concretisering hetgeen bestaat uit het beschrijven in fabriekstermen van de processtructuur en de reële fysieke objecten (motor, transportband, productielijn, ventilator, enz.). Ten slotte is er de fase van het maatwerk, waarbij Application Architect de ontwikkelaar in staat stelt om processen te wijzigen, zodat ze precies passen in de specifieke lokale set-up.

In aanvulling op Application Explorer en Application Architect, zijn de Smart Generators - waarmee automatisch applicaties gegenereerd kunnen worden, alsmede input uit externe bronnen - verder verbeterd in PcVue 10.0. Het gaat hierbij om LNS®, Siemens STEP7® en Yokogawa® Stardom® aansluitingen en bijna de gehele import van FactoryLinkTM applicaties.

In aanvulling hierop is PcVue 10.0 gebouwd op internationale energiesectornormen: IEC 61850 en de windenergievariant IEC 614000, alsmede IEC 60870-5-104. Norm 61850, die is geïntegreerd in PcVue 10.0, definieert alle voorwerpen die nodig zijn voor sub-station management, alsmede hun verschillende kenmerken. Ook zijn technische voorschriften gedefinieerd. Met name de bestandsindelingen zijn gestandaardiseerd om interoperabiliteit in de configuratiefase te garanderen. Het IEC 60870-5-104 protocol wordt gebruikt voor het genereren van hydro-elektrische sub-stations, gebouwbeheerssystemen, industriële locaties, spoorwegen enz. Het omvat data en complexe services, zoals dual control, schakelaarpositiecodering, korte en lange pulscontroles en tijdsmarkering bij de bron.

Een aantal andere verbeteringen is voorts aan PcVue 10.0 toegevoegd: nieuwe functies voor BACnet, integratie van nieuwe Ethernet Moxa en General Electric drivers, native SMS integratie voor het verbeteren van on-call staf management, nieuwe graphic controls voor blokdiagrammen, integratie van de nieuwste Windows Server 2008 R2, Windows 7 en VMware omgevingen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers