www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll en Conveyor Handling Company leveren een zeer efficiënte oplossing voor het sorteren van schoenen in de VS

Sant'Antonino, Zwitserland/Baltimore, VS. Een modulair material-handling systeem voor een nieuwe distributiefaciliteit in Cranberry, New Jersey, is voor eindgebruiker Distribution Management Group Inc. (DMG) gerealiseerd door Conveyor Handling Company (CHC). Het hart van deze oplossing wordt gevormd door de ultramoderne crossbelt sorter technologie van Interroll die energiekosten verlaagt, onderhoud vereenvoudigt en verpakking en distributie van producten efficiënter maakt.

Sinds 1975 heeft het in Baltimore, Maryland gevestigde CHC een indrukwekkende reeks oplossingen verkocht, onderhouden en ontworpen voor productiebedrijven, e-commerce en retail distributeurs, gezondheidszorg en kledingproducenten en meer. Eerdere projecten omvatten crossbelt sorteersystemen, kant-en-klare transport- en stellingeninstallaties, automatische opslag- en retrievalsystemen, multi-tier staging lanes en zelfs modulaire kantoren en mezzanines.

Ondanks deze uitgebreide expertise stond CHC onlangs voor een interessante uitdaging. Een van haar oude klanten, Distribution Management Group Inc. (DMG), opende een nieuwe fabriek in Cranberry, New Jersey. Het third-party logistieke bedrijf (3PL) zou verantwoordelijk worden voor het sorteren, verpakken en verzenden van producten voor zijn klanten in de schoenenindustrie en had behoefte aan material handling installaties waarmee 100 schoenendozen per minuut betrouwbaar konden worden verwerkt en verzonden.

Profiteren van een nieuwe aanpak

Technisch gezien was het mogelijk, maar niet op de manier die DMG zich had voorgesteld.

"Oorspronkelijk wilden ze dat we een distributiecentrum zouden ontwerpen op basis van hun bestaande faciliteiten", legt Rich Rittermann, vice-president Operations bij CHC, uit. "Dit kwam er op neer dat een medewerker in elk gangpad een karretje heen en weer duwde, terwijl hij schoenen verzamelde. Bij een volle kar, werd die naar een centrale sorteerruimte gereden, waar andere medewerkers dozen van de andere karren haalden en deze met de schoenen vulden totdat elke bestelling klaar was. Op zich was er niets mis met hun proces, behalve dat ik wist dat het te arbeidsintensief zou zijn en uiteindelijk niet zou kunnen worden gemanaged met de volumes die ze verwachtten. Wat ze nodig hadden was een automatisch sorteersysteem en het was mijn taak om ze daarvan te overtuigen.”

Rittermann had al eerder ervaring opgedaan met dergelijke systemen, maar de combinatie van grote productvolumes en de noodzaak om kleur-, maat- en stijlcombinaties bij honderden schoenen te sorteren, bracht hem ertoe om contact te zoeken met het Interroll team, dat Rittermann vertelde dat ze werkten aan een schoenendistributiecentrum in Mexico, en dat de horizontale crossbelt sorter van Interroll inderdaad een ideale oplossing zou zijn.

Betrouwbaar, energiezuinig en onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot de traditionele crossbelt sorters maakt Interroll’s oplossing gebruik van een pneumatisch bediend plaat en aandrijfwielmechanisme in plaats van een motor op elke carrier om goederen over te brengen naar de juiste goot. Dit verlaagt de energiekosten en vereenvoudigt het onderhoud, en verhoogt daardoor tevens de betrouwbaarheid, terwijl de gedempte bewegingen ervoor zorgen dat de sorter ook kan worden gebruikt voor delicate producten, zoals eieren en yoghurt en toch krachtig genoeg is om zware zakken graan of veevoer te transporteren.

Het systeem is zowel smart als nauwkeurig, met automatische terugvoer van ‘no-reads’ en productoverflow. Dit is met name belangrijk in de e-tail, waar de systeemeisen onvoorspelbaar zijn en het aantal klantretouren veel hoger ligt. De horizontale crossbelt sorter is ook smart als het gaat om vloeroppervlak. Het modulaire ontwerp is compact en toch eenvoudig te herconfigureren in geval van veranderende behoeften. In deze specifieke toepassing heeft CHC de transportband dubbel gestapeld, waardoor de doorvoercapaciteit van het systeem wordt gemaximaliseerd zonder dat de voetafdruk wordt vergroot.

Bundeling van competenties binnen een intensieve en succesvolle samenwerking

"Ik was erg blij met de samenwerking tussen Interroll, DMG en het CHC-installatieteam en de projectmanagers", vertelt Rittermann. "Het was een grote stap voorwaarts voor onze klant. Ze gebruiken het elke dag en verzenden dagelijks 15 tot 30.000 paar schoenen, met capaciteit voor veel meer. Aan het begin van het project vertelden ze ons dat ze apparatuur nodig hadden die efficiënter en sneller was, een systeem dat hen in staat zou stellen om schoenen te verzamelen en deze dezelfde dag nog te verzenden, en dat is precies wat we hebben geleverd."

John Roca, vice-president van Distribution Management Group Inc., is het daarmee eens.

"Conveyor Handling Company heeft altijd hoogwaardige, hoogkwalitatieve conveyorbanden, stellingen en material handling installaties geleverd voor onze distributie- en orderverwerkingsactiviteiten in meerdere vestigingen in New Jersey. In feite is CHC onze vaste keus geworden voor conveyorsystemen, sorters, material handling-installaties en integraties", vertelt hij. "Ze beschikken over een zeer bekwaam team dat komt met praktische oplossingen en betrouwbare apparatuur, een team dat achter al hun werk staat en een uitstekende aftersales service biedt!”

OVER CONVEYOR HANDLING COMPANY

Conveyor Handling Company (CHC) biedt haar klanten sinds 1975 hoogwaardige en betrouwbare material handling oplossingen. Gevestigd in Elkridge, Maryland, met kantoren in Delaware, Maryland, New Jersey, North Carolina en Pennsylvania, ontwerpt, integreert en ondersteunt dit meer dan 50 werknemers tellende bedrijf klanten in binnen- en buitenland met een team van ervaren verkopers, ontwerpingenieurs, projectmanagers en onderhoudstechnici. Of het nu gaat om een geautomatiseerd conveyorsystemen, stellingen en opslagapparatuur, mezzanines of industriële LED-verlichting, CHC is hét bedrijf voor material handling oplossingen die niet alleen werken, maar die de hele dag door, elke dag weer, jarenlang probleemloos blijven werken.

www.conveyorhandling.com
www.dmgincusa.com
www.interroll.com



Interroll en Conveyor Handling Company leveren een zeer efficiënte oplossing voor het sorteren van schoenen in de VS


Met een verwerkingscapaciteit van 100 schoenendozen per minuut, is Distribution Management Group’s nieuwe horizontale crossbelt sorter van Interroll van een game-changer voor dit 3PL bedrijf.


Interroll en Conveyor Handling Company leveren een zeer efficiënte oplossing voor het sorteren van schoenen in de VS

John Roca, vice-president van Distribution Management Group, zegt dat Conveyor Handling Company consistent hoogwaardige, hoogkwalitatieve transportbanden, stellingen en material handling installaties heeft geleverd.


  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers