www.technologieenindustrie.com
Kennametal

Betrouwbare prestaties: de nieuwe volhardmetalen boor met SGL-puntgeometrie

Kennametal zorgt voor ongekend boorsucces voor fabrikanten in de ruimtevaart- en energie-industrie.


Kennametal introduceert vandaag nog een krachtig snijgereedschap, de B21 * SGL volhardmetalen boor met koelvloeistof. Ontworpen voor roestvrij staal, nikkel en op kobalt gebaseerde legeringen, de B21 * SGL met gepatenteerde puntgeometrie en enkelvoudige PVD AlTiN-coating, levert verbeterde productiviteit en een langere standtijd voor toepassingen in de ruimtevaart en energie die voorspelbaar, hoogproductief boren vereisen.

“In klanttests overtreft de B21 * SGL consistent concurrerende boren, waardoor meer gaten in minder tijd worden geproduceerd, met verbeterde rechtheid van het gat en oppervlaktekwaliteit.
Het nieuwe ontwerp elimineert vrijwel het risico van afbrokkelen en schilferen die tot boorfouten leiden. En dankzij een unieke ziel-uitwerking biedt het de laagste drukkracht op de markt, waardoor productief boren mogelijk is, zelfs in zwakke en tere geometrieën van werkstukken ”, zei Frank Martin, productmanager, hardmetalen boren.
 
Een van de problemen met deze materialen is hun neiging om aan het snijgereedschap te blijven hangen, wat leidt tot opgebouwde snijkant- en snijkants afschilfering. De eigen puntgeometrie van de B21 * SGL, de gepolijste snijkant, de negatieve hellingshoek marge en het "spaanvriendelijke" spaanruimteontwerp verminderen deze effecten, terwijl spaanafvoer wordt gestimuleerd en snijkrachten worden verminderd. Voeg daar de extreem slijtvaste KCMS15-klasse met hoog aluminiumgehalte aan toe en je hebt een boor die niet alleen meer gaten per gereedschap maakt, maar ook sneller en voorspelbaar is.
"Een aantal van onze klanten heeft standtijden van het gereedschap twee tot zes keer zien verbeteren in verschillende uitdagende materialen, zelfs nadat ze in sommige gevallen de aanzetsnelheid met 50% hebben verhoogd," zei Martin.

Gaten maken is een kritisch bewerkingsproces, vooral voor degenen die turbines produceren. Omdat het boren meestal aan het einde van de productiecyclus komt, wanneer werkstukken op maximale waarde staan, kan een gebroken boor, componenten met een waarde van tienduizenden dollars, beschadigen of zelfs onbruikbaar worden.

“Deze nieuwe volhardmetalen boor zal ongelooflijke waarde bieden voor iedereen die grote aantallen gaten in Inconel, titanium, PH-serie roestvrij staal en andere hittebestendige superlegeringen moet boren. Vooral relevant voor fabrikanten in lucht- en ruimtevaart, gezien de enorme druk om de productie van het LEAP-programma voor vliegtuigmotoren op te voeren ”, zei Matthieu Guillon, Key Account Manager, Aerospace.




Betrouwbare prestaties: de nieuwe volhardmetalen boor met SGL-puntgeometrie

De B21 * SGL- ziel-geometrie heeft een constant toenemende hellingshoek, voor een soepele spaanvorming en verminderde snijkrachten, en een buitenrand die is ontworpen om uitbrokkelen te voorkomen


Betrouwbare prestaties: de nieuwe volhardmetalen boor met SGL-puntgeometrie

Het afkeuren van een duur onderdeel zoals een motorhuis als gevolg van een gebroken gereedschap is gewoon onaanvaardbaar. De B21 * SGL volhardmetalen boor van Kennametal levert hoge prestaties en zorgt voor procesveiligheid.


Betrouwbare prestaties: de nieuwe volhardmetalen boor met SGL-puntgeometrie

De B21 * SGL volhardmetalen boor van Kennametal is verkrijgbaar in een breed scala van inch- en metrische maten en boordieptes tot 8xD.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers