www.technologieenindustrie.com
EPLAN

EPLAN Fluid: meer dan 1.000 hydraulische macro's

Een nieuw, uitgebreid datapakket voor de hydrauliek slaat nu een brug tussen hydraulisch en mechanisch ontwerp. De meer dan 1.000 nieuwe hydraulische macro's in EPLAN Fluid versnellen en vereenvoudigen interdisciplinaire documentatie.

EPLAN Fluid: meer dan 1.000 hydraulische macro's
De voordelen van een gemeenschappelijke set van besturingstechnische documentatie voor pneumatische en hydraulische engineering en de elektrotechniek zijn bekend, een focus op hydrauliek biedt nu nog meer potentieel. Vanaf de introductie biedt EPLAN Fluid 2.0 de gebruikers een uitgebreid "fluid data pakket" met daarin meer dan 1.000 hydraulische macro's. De combinatie van CAE functionaliteit en de nieuwe macro's biedt ongeëvenaarde voordelen voor hydrauliek ontwerpers, vooral in de werktuigbouw. Deze combinatie heeft een hoge kwaliteit van grafische documentatie volgens de huidige normen en een modulair systeem voor aansluitplaten, hydraulische aggregaten, verticale koppelingen en meer. Welke technische gegevens moeten in het hydraulische schema worden opgenomen? Welke instelwaarde voor drukschakelaars zijn nodig en hoe worden ze het best in het schema weergegeven? EPLAN Fluid levert de ideale oplossing voor hoge kwaliteit documentatie middels een combinatie van macro's en de gekoppelde gegevenstabellen.

Perspectief: draaien en spiegelen
De nieuwe macro's zijn allemaal ontworpen voor het intelligent roteren en spiegelen van de hydraulische componenten; een functie die in EPLAN Fluid versie 2.1 is opgenomen. De achtergrond: vaak is het in een schema nodig om aan te geven dat cilinders in tegengestelde richtingen kunnen bewegen en ze overeenkomstig bestuurd kunnen worden. In het ideale geval hoeft de gebruiker maar de helft van de schakelaar te ontwerpen en completeert hij de documentatie met de nieuwe handige functies voor roteren en spiegelen. De macro's bieden daarbij een uitstekende basis voor de belangrijkste gebruikers en beheerders.

Intelligente macro's

De grote diversiteit aan filters en pomp/motor combinaties op aggregaten leidt vaak tot documentatie die slechts op detailniveau verschilt. EPLAN technologieën, zoals de variantentechnologie en de projectopties, vormen de basis bij het maken van intelligente macro's die snel kunnen worden gewijzigd in het hydraulische schema. Een modulair systeem maakt het makkelijk om verschillende varianten van collectieve aansluitplaten te maken. Dit systeem biedt de meest eenvoudige manier om secties samen te voegen.

Interessant voor producenten

De collectie macro's is een ideaal startpunt voor producenten van hydraulische componenten. Ze kunnen daarbij gebruik maken van het EPLAN Data Portal om hun componentgegevens beschikbaar te stellen. De perfecte multiplier. Terwijl de neutrale macro's beschikbaar in EPLAN Fluid gebruikt kunnen worden voor verschillende producenten, worden de componentgegevens in het EPLAN Data Portal gekoppeld aan een bepaalde producent en bieden zo een solide technische basis in combinatie met aanvullende documenten, zoals technische datasheets, foto's van componenten en 2D en 3D data.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers