www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

De op de cloud gebaseerde Netbiter oplossing van HMS maakt beheer op afstand van industriële toepassingen mogelijk

De Netbiter® remote management oplossing stelt gebruikers in staat om machines als generatoren, tanks, windturbines, gebouwapplicaties en basisstations van een standaard webbrowser, te monitoren en te bedienen.

De op de cloud gebaseerde Netbiter oplossing van HMS maakt beheer op afstand van industriële toepassingen mogelijk
Remote access tot industriële toepassingen en cloud computing zijn momenteel hot topics en steeds meer bedrijven zijn op zoek naar methoden om te besparen op tijd, energie en middelen. In het kader hiervan levert HMS nu een remote management oplossing voor industriële toepassingen die is gebaseerd op cloud technologie.

Hoe werkt Netbiter
De Netbiter remote management oplossing is uniek omdat het een alles-in-één oplossing is, inclusief communicatie gateways, veilige hostingservers en een webgebruikerinterface. Een Netbiter gateway kan worden aangesloten op elk type remote apparatuur, meestal via het Modbus protocol. De Netbiter stuurt informatie via het internet of een beveiligde GSM/GPRS verbinding die geen VPN of statische IP-adressen vereist. Door in te loggen op het Netbiter ArgosTM datacenter op www.netbiter.net, kunnen gebruikers parameters als temperatuur, status en niveau aflezen van een gewone webbrowser. Het is ook mogelijk om apparatuur zoals generatoren op afstand te starten of te stoppen.

Typische gebruikers en applicaties

De Netbiter oplossing kan worden toegepast door iedereen die apparatuur op afstand wil monitoren en bedienen. Early adopters gebruiken Netbiter voor het monitoren van generatoren, water/afvalwater installaties, tanks, gebouw/HVAC installaties, telecom basisstations en duurzame energie. Door het verzamelen van real-time informatie over apparatuur in het veld, kunnen gebruikers beter controle houden en aanzienlijk besparen op servicebezoeken en machineonderhoud.

"Netbiter is inmiddels een vertrouwd en bewezen concept dat in meer dan 50 landen over de hele wereld is geïmplementeerd. Met de overname eerder dit jaar van de resterende aandelen in remote management specialist Intellicom, richten we ons nu meer op remote management binnen HMS en leveren het Netbiter concept op een bredere schaal. Met de ondersteuning van het wereldwijd opererende HMS team kunnen we nu state-of-the-art industriële oplossingen aanbieden voor remote management,” reageert Staffan Dahlström, CEO van HMS Industrial Networks.

Technische kenmerken

- De Netbiter gateway stuurt informatie via een beveiligde Ethernet of GSM/GPRS-verbinding waardoor de noodzaak voor VPN's of statische IP-adressen vervalt.
- De oplossing is geconfigureerd in een webinterface op www.netbiter.net, zonder verder te hoeven programmeren.
- Een dashboard tool maakt het makkelijk om grafische displays te maken met real-time meters en tabellen van de belangrijkste parameters.
- Historische data wordt opgeslagen op parallelle servers in het Netbiter ArgosTM datacenter, zodat rapporten en statistieken met betrekking tot de apparatuur eenvoudig te maken zijn.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers